Zejména náročného filmového diváka potěší zpráva, že Městské informační a kulturní středisko MIKS Krnov v sobotu 18. února otevře Art klub malý sál pro dvacet diváků.

O jeho zaměření mnohé napoví první film, který se objeví na promítacím plátně. Bude to dokument Richard Müller: Nepoznaný. Kino Mír i jeho Art klub se nachází v budově Dělnického domu na náměstí Míru. Jde o prostory, kde dříve býval Spolkový dům.

Vznik nového sálu přivítal vedoucí kina Mír 70 Pavel Tomešek. „V současné době, kdy se distribuční společnosti předhánějí v množství uváděných titulů, jsou jednosálová kina znevýhodněna, neboť nemohou nabídnout svým návštěvníkům menšinové žánry, mezi které patří i takzvané artové filmy.

Prostory dalšího sálu nám umožní uvádět více filmů pro náročné diváky, na které v programu našeho kina nebyl prozatím dostatečný prostor," uvedl Pavel Tomešek s tím, že členové Filmového klubu budou mít po předložení klubového průkazu levnější vstupné.

„S ohledem na omezenou kapacitu sálu se budeme snažit tyto filmy reprízovat, aby si návštěvníci mohli vybrat vhodný termín s ohledem na svůj další program," dodal Tomešek.

A jak Art klub vypadá? „Rekonstrukcí již rok nevyužívané části naší budovy se nám podařilo vytvořit malý sál pro dvacet osob, který je vybaven projekční technikou a bude tak sloužit nejen k promítání filmů, ale i pro menší přednášky, semináře, školení, autorská čtení a obdobné akce," představila nové prostory ředitelka MIKS Krnov Petra Manczalová.

Návštěvníci zde najdou i místo k posezení a občerstvení. Je určeno nejen divákům Art klubu, ale i návštěvníkům kina Mír. Otevírací doba je od 17 do 21 hodin v pracovní dny, o víkendech bude otevřeno již od 15 hodin,