„Obešel jsem si pracoviště a vše klape bez potíží. Ministerstvo povoluje návštěvy od 25.5. Vzhledem k epidemiologické situaci v našem regionu povolíme návštěvy kromě léčebny dlouhodobě nemocných LDN již od pátku 15.5. Zatím vždy jen pro jednoho návštěvníka, ale od pondělí 25.5. pak již bude běžný režim,“ vzkázal pak původně Václavec pacientům a jejich rodinám svůj plán na obnovení návštěv. 

V Dole Darkov začali hygienici v pondělí s plošným testováním všech zaměstnanců.
Koronavirus v OKD: Kraj zakázal návštěvy v nemocnicích, budou i další opatření?

Na Krnovsku se epidemiologická situace od té doby ještě výrazněji zlepšila. Přestože všichni nakažení koronavirem už uzdravili, a aktuálně není na Krnovsku ani jediný pacient s touto diagnózou, nemocnice se v pondělí návštěvám neotevře.

O důvodech tohoto rozhodnutí informoval hejtman Ivo Vondrák v souvislosti s novým ohniskem nákazy na dolu Darkov. „S ohledem na nepříznivý vývoj epidemiologické situace v Dole Darkov jsme rozhodli o opatřeních, jejímž cílem je zajistit maximální ochranu občanů z rizikových skupin. S okamžitou platností byl vyhlášen zákaz návštěv v krajských zařízeních zdravotní a sociální péče. Tento zákaz platí v organizacích Moravskoslezského kraje, jako jsou nemocnice, domovy seniorů a další sociální zařízení,“ zdůvodnil toto rozhodnutí hejtman Ivo Vondrák (ANO).

V Dole Darkov začali hygienici v pondělí s plošným testováním všech zaměstnanců.
Nákaza se z Dolu Darkov šíří dál, v Havířově jsou v karanténě školáci i učitelky
Ondřej Kušnír ještě v  dresu Dukly
Bombastický přestup, bývalý Sparťan míří do Bruntálu