„Úplná uzavírka je nutná z toho důvodu, aby bylo možné projet se stavební soupravou, která na připravenou pláň pokládá takzavné kolejové lože. Souprava je přibližně tři sta metrů dlouhá a její pracovní výkon je jeden kilometr za hodinu.

Poté je ještě nutné poskytnou dostatečný čas a prostor na zaštěrkování kolejového lože a znovuvybudování panelové objízdné trasy," vysvětlil důvody uzavírek Milan Tkadleček ze společnosti Tkareb, která pro stavbu zajišťuje přechodné úpravy pro zajištění provozu kolem přejezdů.

Při takové uzavírce vozidla do 3,5 tuny budou mít možnost využít objížďku, ale vozidla nad 3,5 tuny budou mít smůlu a neprojedou přes koleje vůbec, což platí i pro autobusy MHD.

Uzavírka přejezdu v Hlubčické ulici sice proběhla už v pondělí 15. srpna, ale další se chystá v pátek 19. srpna, a to v době od 7 do 12 hodin.

Zde bude mít uzávěrka za následek vyloučení autobusové dopravy MHD. Autobusy jezdící na lince 805 budou končit či začínat na výlukové zastávce Českých drah neboli před křižovatkou ulic Hlubčické a U Jatek. Projíždějící autobusy zastávky Krnov, železniční stanice Cvilín a Krnov, Hlubčická, Na špici úplně vynechají.