Hlas veřejnosti je jednou ze změn, k níž došlo v pojetí každoročního oceňování nejlepších sportovců, osobností kultury a pedagogů. K dalším novinkám patří, že ocenění budou udělena také v kategoriích Humanita, Podnikání, rozvoj a inovace a Výjimečný počin. Slavnostní předávání ocenění se uskuteční pro všechny kategorie v jeden termín.

Ilustrační foto.
S ministrem Kremlíkem o situaci kolem obchvatu Krnova

„V současné době shromažďujeme nominace. Pokud občané znají jednotlivce, nebo kolektiv, který si ocenění za loňský rok zaslouží, stačí, aby vyplnili a odeslali formulář, který je k dispozici v digitální i listinné podobě. Nominovat mohou jak osobnosti, které v našem městě působí, tak Krnovany působící mimo území města, kteří však mají výrazný podíl na propagaci Krnova v okolí či v zahraničí,“ uvedla Aneta Janoušková z odboru školství, kultury a sportu.

Aby nominace byla platná, nestačí jen uvést jméno a příjmení nominovaného, ale i toho, kdo nominuje. A samozřejmě také důvod nominace. „Přivítáme, když občané vyberou kategorii, v které svého favorita nominují. Určení kategorie ale není povinné,“ dodala Janoušková s tím, že uzávěrka nominací je 31. ledna.

Ilustrační foto.
Tři úmyslně poškozená auta v Krnově i v Bruntálu

Po uzavření nominací dojde k výběru oceněných. „Veškeré nominace budou předloženy příslušným komisím města, jejichž členové mohou nominované doplnit. Jednotlivé komise pak rozhodnou o maximálně pěti oceněných v dané kategorii a z nich určí vítěze. Následně dojde k hlasování veřejnosti, která vybere z šesti vítězů v jednotlivých kategoriích jednoho, který se stane Osobností roku 2019,“ popsala nový koncept Aneta Janoušková. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v koncertní síni v závěru dubna.