Také občané Nových Heřminov si všimli, že cihlový komín v areálu firmy AB Titan už začívá viditelně chátrat. Varovnou indicií jsou zejména břízy, traviny a keře, které se dokázaly uchytit ve spárách v dolní části komínu.

Na zasedání zastupitelstva Nových Heřminov ve středu 25. 3. byl tento komín jedním z jednacích bodů. „Také nás zajímá, v jakém stavu je tento komín, protože stopy chátrání jsou viditelné i z dálky. Poslali jsme dopis vedení firmy AB Titan, ve kterém je upozorňujeme jako majitele komína na jejich zákonnou povinnost zajistit bezpečnost a odpovídající stavebně technický stav objektu.

Obec nic víc v této záležitosti asi udělat nemůže, když se jedná o soukromý majetek," informoval starosta Nových Heřminov Radek Sijka občany o postupu obce. Odpověď firmy AB Titan přišla hned příští den.

„Právě dnes jsem telefonicky mluvil o komínu s panem starostou. Sdělil jsem mu, že právě jednáme se sborem dobrovolných hasičů Milotice o rozebrání komínu. Předpokládaný termín do konce června," uvedl jednatel AB Titan Jan Kovařík.