KAJLOVEC

Autokemp Kajlovec se nachází hned v sousedství města Hradec nad Moravicí a nabízí dovolenou v pěkném přírodním prostředí. Má dvou, čtyř a pětilůžkové chatky, čtyřiašedesát lůžek v budově a prostor pro stany, přívěsy a karavany návštěvníků. Vhodný je pro rodinnou dovolenou, školní výlety, cyklisty i pro návštěvníky v karavanech.

V jeho okolí najdou zájemci historické památky, cyklostezky, lesy pro sběr hub a borůvek i turisticky atraktivní cíle, vhodné pro pěší, cykloturisty a vodáky při splouvání řeky Moravice. Stravování je zajištěno přímo v kempu snídaněmi, obědy i večeřemi formou polopenze nebo plné penze a koupání umožňuje tři kilometry vzdálené koupaliště v Hradci nad Moravicí.

V areálu je pro ně stolní tenis, ruské kuželky, maxišachy, sauna, vířivka, lanové překážky, hřiště pro plážový volejbal a dětské prolézačky. „Na nezájem si nemůžeme stěžovat. Hodně lidí i skupin se k nám opakovaně vrací a my se jim snažíme vycházet maximálně vstříc. Máme už další plány, jak jim pobyt u nás co nejvíce zpříjemnit," říká jednatelka Andrea Jarešová.

V kempu mohou být s majiteli ubytováni i jejich psi, nechybí v něm internet ani WiFi.

HLUČÍNSKÉ JEZERO

Kemp na břehu Hlučínského jezera je umístěn v rozsáhlém sportovně rekreačním areálu s travnatými plážemi, přírodními bazény a sportovišti. Disponuje deseti chatkami a čtyřmi bungalovy se základním vybavením a místem pro stany nebo karavany.

Stravování je možné v nedalekých restauracích a sezónních bufetech. Návštěvníci mohou využívat plážový volejbal, tenisové kurty, minigolf, tenis, ruské kuželky, stolní tenis, fotbal, košíkovou i půjčovny sportovních potřeb, lodí a vodních kol. Zájemci mohou ve dne vyzkoušet též vodní lyže, jachting nebo windsurfing a večer koncerty nebo diskotéky.

AUTOKEMP BUDIŠOV

Autokemp na kraji města je od vlakového i autobusového nádraží vzdálen několik málo kilometrů a nachází se nedaleko kružberské přehrady. Zájemci se v něm mohou ubytovat v chatkách, v pokojích i v plně vybavených stanech nebo ve vlastních stanech a karavanech.

„V celém areálu byl položen nový asfalt. Finančně to byla náročná akce, ale určitě přispěje k větší spokojenosti návštěvníků. Na jejich nezájem si ani letos stěžovat nemůžeme," míní správkyně kempu Marie Schrammová. Sociální zařízení s teplou vodou je společné, společná je rovněž kuchyňka s možností půjčení nádobí a v místě je restaurace s letní terasou.

Sportovně založení zájemci si mohou půjčit různé náčiní, například badminton nebo petanque, využít minigolf, stolní tenis, bazén, ruské kuželky i hřiště pro volejbal a nohejbal, děti dřevěné hřiště a cyklistům je k dispozici úschovna jejich kol. Zajet si mohou například do města k prohlídce Muzea břidlice. Ráz krajiny doplňuji haldy vytěžené břidlice, opuštěné doly a jezírka.

BOHUŠOV

Rekreační areál v Bohušově nabízí ubytování ve stanech a chatkách. Pokud nejezdíte na motorce, nepočítejte s pobytem o třetím červencovém víkendu. To bude kemp patřit motorkářům, kteří si toto místo vybrali pro svůj tradiční sraz „Slezská Sfyňa" a určitě je potkáte v majestátní koloně na některé ze silnic v okolí.

Ve stejném termínu se ve Slezských Rudolticích pořádá Velký lukostřelecký turnaj, takže ubytovací kapacity v obci i okolí bývají zcela zaplněné. V jiném čase si ale v bohušovském kempu užijete přírody, turistiky, sportu i rybaření. Součástí rekreačního areálu je rybník „Pod hradem", kde je možno provozovat po většinu roku sportovní rybaření pro celou rodinu. V okolí obce je pstruhová řeka.

OSOBLAHA

Kemp se nachází v obci Osoblaha při hranicích s Polskem. Ubytování je možné ve vlastním stanu či karavanu nebo ve čtyřlůžkové dobře vybavené chatce. V kempu lze využít společné kuchyňky vybavené vařiči a lednicí. Součástí kempu je rovněž přírodní koupaliště a travnatá plocha.

Osoblaha je konečnou zastávkou úzkorozchodné železnice a ideální místo pro příznivce cykloturistiky, ale i turisty. V okolí můžete navštívit slezské zámky a zříceniny hradů.

Jitka Hrušková, Gabriela Mathiasová