Jak ale kalendář udělat, když ani v lednu ještě nikdo netuší, kolik státních svátků budeme mít v roce 2016? Zda bude Velký pátek v roce 2016 státním svátkem, nebo ne, to záleží pouze na senátorech a na prezidentovi Miloši Zemanovi, zda nechají projít nový zákon.

Výrobci kalendářů se zákonodárcům marně pokouší přečíst myšlenky.

Tuto informaci o státních svátcích potřebuje také obec Lichnov, protože připravila speciální kalendář k dvacátému výročí tragických povodní roku 1996. „Kromě Velkého pátku, který může i nemusí být volným dnem, má rok 2016 i další specifikum, které jsem nepostřehl – a určitě v tom nejsem sám.

Jedná se o nultý týden roku 2016. Začátek týdne nám spadl do roku 2015, takže 1. až 3. leden by hypoteticky měl být prvním týdnem roku 2016. Jenže není. Ve skutečnosti je součástí 53. týdne roku 2015," popsal trable výrobců kalendářů Jan Gemela z Lichnova, který připravuje materiály k výročí povodní.

„Příští rok už budu chytřejší. Teď se takto budou počítat týdny ještě několik následujících let, než se zase převáží tolik dnů do nového roku, že se opět začnou počítat jako první týden," uzavřel Gemela s tím, že tato specifika ani přestupnost roku 2016, který má 366 dní, neovlivní vidlácké svátky.

Oslavy Dne vidlí a konání Vidláckých neolympijských her proběhnou 11. června.