„Hlavní myšlenkou akce je představit veřejnosti možnosti smysluplného trávení mimoškolního času dětí i dospělých. Ukázat, co region v tomto směru nabízí,“ představila dnešní akci za celou řadu spolupořadatelů Ivana Lukešová ze Sdružení obcí Rýmařovska.

Po celý den si zájemci mohou zdarma prohlédnout Městské muzeum Rýmařov. Den otevřených dveří připravila také od 9 do 17 hodin rýmařovská městská knihovna a Středisko volného času (SVČ), kde od 14 do 18 hodin mohou návštěvníci nahlédnout do keramické dílny, posilovny či hudební zkušebny a seznámit se s kroužkem počítačových her či nácvikem orientálních tanců.

Hlavní program proběhne od 14 hodin do 18 hodin na náměstí Míru. Představí se zde Nedělní škola Stránské, lidé uvidí stříhání oveček a zpracování vlny. Sbor dobrovolných hasičů Ryžoviště ukáže uzlování, rozhazování hadic, stříkání na terč a další hry.

Studio sport a zdraví se předvede s pásmem vystoupení všech věkových kategorií. Základní umělecká škola (ZUŠ) Rýmařov připravila podívanou, kterou je květinová módní přehlídka. Na této přehlídce, jejímž tématem jsou květiny a kytice, se podílely všechny obory školy.

Návrhy oblečení proto doplní taneční, divadelní i hudební doprovod. Rýmařovská umělecká škola se tímto programem zároveň zapojuje do celostátní akce ZUŠ Open, kdy se dnes se svými aktivitami a vystoupeními představují na veřejnosti základní umělecké školy. V případě nepříznivého počasí se program mění a část se přesune do SVČ.

Ilustrační foto.
Noc kostelů v okrese Bruntál. V Krnově i s koncertem duchovní hudby