Auto se samovolně rozjelo přímo do řeky. Řidič, který svou Fabii zaparkoval v centru Krnova na Náměstí Míru, nejspíš opomenul zatáhnout ruční brzdu.

„Mohu uvést, že dnes 1. března před polednem, na náměstí Míru v Krnově řidič osobního vozidla Škoda Fabia vyjel z garáže na ulici. Vozidlo dostatečně nezajistil, vystoupil a odešel domů. Nato se vozidlo samovolně rozjelo a skončilo v řece. Nikdo nebyl zraněn, ani nedošlo k úniku škodlivin do řeky. Policisté událost evidují jako přestupek, který vyřešili na místě,“ informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková o případu, který zaměstnal policisty i hasiče.

Během návštěvy Deníku v Úvalně nebyly kontroly ani na česko-polské hranici, ani na hranicích mezi okresy Bruntál a Opava. Mezi okresy jezdily kamiony, sanitky i vlaky.
Okresní kontroly na hranicích? Na Bruntálsku pohodička

Auto skončilo v řece Opavě nad krnovským jezem hned vedle malé vodní elektrárny. Pokusům o jeho vyproštění fandili ze břehu zvědaví Krnované.

Odolní hasiči tedy začali březen koupelí v ledové vodě, která teče přímo z tajícího sněhu v Jeseníkách. Při pokusech o vytažení se modrá Fabie stále více bořila do sedimentů nad jezem, až zmizel pod vodou i poslední kousek střechy. Hasiči však dokázali, že si umí poradit v každé situaci a auto nakonec skončilo na břehu.