Jak to udělat, abychom si v novém roce udrželi motivaci k pozitivním změnám? S tím poradí zájemcům o zdravý životní styl čtvrteční přednáška ve Vrbně pod Pradědem.

Klub zdraví pořádá ve Středisku kultury a vzdělávání Střecha přednášku Jany Konečné s názvem V novém roce s novým rozhodnutím aneb jak dosáhnout svých cílů. Těm, kdo chtějí v novém roce na sobě zapracovat a něco změnit, lektorka poradí, jak na to.

„Seznámíte se s principy sebekontroly, formování nových návyků a jejich upevnění v životě. Pochopíme řídící funkci vůle i cesty, jak ji lze posilovat. Naučíme se trvalé motivaci, jak v novém roce získat a udržet si vítězství,“ představila obsah setkání lektorka. Přednáška začíná ve Střeše v 18 hodin, vstup je volný.

Kdo by chtěl v novém roce brát změnu životního stylu opravdu vážně, může zařadit do svého týdenního programu sport či vzdělávání. Nebo třeba může začít tančit. To vše vrbenské středisko nabízí. Tento týden začal například kurz Práce s mobilním telefonem.

„Kurz je vhodný pro ty, kdo dostali nový telefon a neví si s ním rady, nebo by ho chtěli začít více využívat. Stanete se uživatelem, který se nebojí a mobil využije zajisté více než doposud,“ slibuje lektor kurzu Jakub Rybár. Účastníci se v pěti lekcích dozví, jak využívat základní, ale i pokročilejší funkce, jak se připojit k WiFi síti, využívat mailu, přidat aplikace a podobně.