Oslavy se odehrají na Tyršově ulici v Horním Benešově, celá ulice bude v sobotu odpoledne uzavřena. Oslavy zde začnou ve 13 hodin, pak se kolona hasičských vozidel vydá na projížďku městem.

Od 14 do 15 hodin mohou diváci sledovat ukázky práce hasičů, třeba vyproštění osob z vozidla a rozstříhání automobilu. Od 15 až do 20 hodin pokračuje akce kulturním vystoupením. Zahraje cimbálová muzika Opavští hudci, představí se místní taneční kroužek Country Montana a vystoupí i břišní tanečnice.

„Po celé odpoledne bude veřejnosti otevřena hasičská zbrojnice, kde budou připraveny fotografie, dokumenty vztahující se k historii i současnosti hasičů, hasičské techniky, hasičské uniformy a jiné zajímavosti," uvedla Andrea Morávková, starostka Sboru dobrovolných hasičů Horní Benešov.

Také zde bude možnost do 15 hodiny prohlédnout si z venku i zevnitř hasičská auta nejen místní zásahové jednotky, ale i od bruntálských a krnovských profesionálních hasičů.

Děti se mohou těšit na kolotoč, cukrovou vatu, malování na obličej, dětské tetování a kreslení křídami. Bohaté občerstvení je zajištěno, budou se opékat makrely, grilovat maso, vařit svařák a točit pivo.