„Nejčastěji šlo o čerpání vody ze sklepů a garáží, odstraňování podmáčených stromů a odstraňování dalších nebezpečných stavů, tedy mj. nánosů zeminy z mostků, podjezdů, kanálů. Tyto události se obešly bez zranění a věších škod,“ přiblížil mluvčí hasičů Petr Kůdela, oč konkrétně šlo.

Aktuální výstraha.
Pozor na bouřky v kraji. Největší nebezpečí hrozí na Frýdecko-Místecku

Po 21. hodině počet výjezdů profesionálních i dobrovolných hasičů v MS kraji klesá, zůstávají však ve střehu. Meteorologická situace se má naštěstí podle předpovědí meteorologů a vodohospodářů uklidňovat.

K 22. hodině bylo zaznamenáno nejvíce zásahů hasičů v okrese Frýdek-Místek, a to 47, kdy šlo hlavně o čerpání vody kolem Palkovic a Olešné. Dalších 29 případů jich bylo v okrese Ostrava.

Bouřky a silný déšť zatopily Kvapilovu ulicí a přilehlou zahrádkářskou kolonií ve Frýdku-Místku.Bouřky a silný déšť zatopily Kvapilovu ulicí a přilehlou zahrádkářskou kolonií ve Frýdku-Místku.Zdroj: Jiří Baran

V okrese Nový Jičín to za čtvrtek dělalo 10, na Opavsku a na Karvinsku po čtyřech případech a okres Bruntál je dosud bez zásahu kvůli počasí.

Bouřky a silný déšť zatopily například Kvapilovu ulicí a přilehlou zahrádkářskou kolonií ve Frýdku-Místku, ostatně, podívejte se do fotogalerie.