Město Albrechtice - Benefiční golfový turnaj na pomoc Vojtovi se koná ve Městě Albrechticích v sobotu 12. května.

„Vojtovi nefunguje v těle enzym a odpadní látky se tak ukládají na špatných místech. Klasická léčba není v jeho případě možná a nemoc mimořádně zatěžuje běžný rodinný provoz i rozpočet. Rozhodly jsme se proto mu pomoci jinou formou, zapojit veřejnost, uspořádat charitativní akci,“ uvedly organizátorky turnaje.

Jedná se o tři mladé ženy z Krnova. Klára Sedláčková je dětská lékařka, Dorota Smělíková operní pěvkyně a Adéla Hazuchová je doktorandka české literatury. Založily spolek DAK a jejich projekt získal na základě hlasování veřejnosti podporu nadace O2 SmartUp.

A proč se rozhodly podpořit právě Vojtu?

„Život s touto diagnózou je velice náročný, pacient vyžaduje péči po celých 24 hodin. Přály jsme si jim nějakým způsobem pomoct. Onemocnění se léčí i ve všeobecné fakultní nemocnici, kde jsem pracovala. Nemocnice provozuje Ústav pro pacienty s dědičnými poruchami metabolismu, kterým prošel i Vojta,“ vysvětlila Klára Sedláčková.

„Golfový turnaj začíná ve Městě Albrechticích v 9 hodin, přijít ale mohou i ti, kdo nehrají golf, můžete si dát třeba točené pivo a podpořit dobrou věc,“ uvedly organizátorky.

Kromě golfového turnaje připravují na květen v Krnově ještě charitativní dražbu obrazů Kláry Sedláčkové.

Střílení pod dohledem zkušených instruktorů si v Krnově mohou v sobotu vyzkoušet dospělí bez zbrojního průkazu i děti.
V Krnově si zastřílíte i bez zbrojního průkazu
Zahájení sezóny parních jízd na úzkokolejce Osoblažce bylo letos slavnostní. Zástupce Správy železniční dopravní cesty SŽDC předal obcím symbolický klíč od nádražních budov.
Svá nádraží obce koupí a opraví