V sadech totiž panuje zvláštní nálada, a to nejen proto, že Kopeckého tým prohrál pět zápasů v řadě a tabulkou se propadá. V týdnu proběhl v médiích článek o aktuální situaci v klubu.

Předseda představenstva Petr Glončák v něm dokonce hovořil o možném konci sportovního manažera Aloise Grussmanna a trenéra Ivana Kopeckého. Nelichotivě se vyjádřil i k novým hráčům a oheň byl na střeše.

Ivan Kopecký, trenér SFC Opava. Ilustrační foto.
Opavu čeká Slavia, trenér Kopecký svou pozici neřeší

„Tenhle článek měl negativní vliv na přípravu týmu. Ale na druhou stranu jsme profesionálové,“ přiznal po utkání s Olešnicí trenér Ivan Kopecký. Představenstvo klubu se proti mediálním informacím ohradilo prohlášením.

„Na svém posledním zasedání představenstvo společnosti projednávalo především ekonomický stav společnosti, vývoj marketingu a práci s obchodními partnery. Dále vedení společnosti projednávalo možné varianty dlouhodobé sportovní koncepce společnosti,“ uvádí se v prohlášení.

V prohlášení pak dále stojí následující: „V této souvislosti uložilo řediteli zpracovat ve spolupráci se sportovním manažerem společnosti krátkodobou a střednědobou sportovní koncepci klubu pro všechna mužstva. Představenstvo společnosti se shodlo s ředitelem společnosti, že řešení sportovních výkonů je plně v kompetenci sportovního manažera pana Grussmanna a na základě výsledku bude respektovat jeho návrhy k řešení současných neuspokojivých sportovních výsledků A-mužstva. V programu představenstva dne 3. září 2019 není odvolání trenéra klubu nebo sportovního manažera,“ stojí v prohlášení.

Úspěšná dvojice Václav Humplík s Angelisem.
Opavští jezdci znovu bodovali

Nejen události posledních dnů nenechávají v klidu opavské fanoušky. Jejich rozčarování stoupá, což dali najevo i během pohárového duelu v Mohelnici.

„Vyjádření pana Glončáka nás šokovalo. Další důkaz amatérizmu a necitlivosti. Tento pán třeba oproti panu Grussmannovi nedokázal vůbec nic. Celou dobu není vidět a pak vypustí, to co vypustil. Současný sportovní manažer přivedl klub z MSFL až do ligy, hráli jsme finále poháru. Objevil hráče jako Kayambu, Smolu, Kuzmanoviče nebo Svozila. To jsou jasné argumenty,“ zlobí je jeden z fanouškovských lídrů Tomáš Hrubý.

„Je nám z celé situace smutno. Ztratili jsme radost z fotbalu. Urážejí nás řeči lidí z vedení, že jsme gank. Fanoušci jsou věční, vedení se mění. Ani jeden z nich nebyl na poháru v Mohelnici, asi je fotbal tolik nezajímá. Jestli si myslí, že fotbalový klub se má řídit jako firma, tak se pletou,“ pokračoval a dodal: „A prohlášení na klubových stránkách? Tomu se smějeme. Nevěřím, že by si autor článku vše vymyslel. Jsou v něm přímé řeči pana Glončáka, což není spekulace. A jak se říká, na každém šprochu je pravdy trochu. Podle mě v klubu neví levá ruka, co dělá pravá.“

Ilustrační foto
Marcel Melecký: Bod bereme

A aby problémů nebylo málo, tak disciplinární komise potrestala Slezský FC Opava za porušení povinností pořádajícího klubu v utkání proti FC Fastav Zlín.

Šlo o vhazování kelímků na hrací plochu a přerušení zápasu. Klub musí zaplatit peněžitou pokutu ve výši 80 tisíc korun a současně mu byl udělen trest podmíněného uzavření domácích sektorů F7, F8, F9 na dvě soutěžní utkání se zkušební dobou do 31. prosince 2019.