Kvůli prasklé hadičce za pár korun celou noc z toalet v nejvyšším patře vily stříkal proud vody. Voda se rozlévala až do přízemí. Připomeňme, že loni v srpnu se Flemmichova vila otevřela po rozsáhlé rekonstrukci za devět milionů korun, která zahrnovala položení replik původních dřevěných podlah a další citlivé úpravy pod dohledem památkářů.

Protože vila postavená v roce 1914 podle projektu renomovaného vídeňského architekta Otto Prutschera patří k nejcennějším krnovským stavbám, trvala rekonstrukce devět měsíců a památkáři pozorně sledovali každý krok.

V tuto chvíli není jasné, jak velké škody voda způsobila. Ve Flemmichově vile probíhá úklid po havárii a dokumentování škod, takže všechny naplánované akce a výstavy se ruší nebo přesouvají jinam. Z důvodu havárie vody je až do odvolání Flemmichova vila pro veřejnost uzavřena.

Například kurzy arteterapie a ekologické dílny se budou konat v plánovaných termínech, ale přesunou se do učebny Městského informačního a kulturního centra Krnov na náměstí Míru.