V tělocvičně bruntálské základní školy v Cihelní ulici to dennodenně hučí jak v úle. V Bruntále je o posilovny, tělocvičny a sportování tak velký zájem, že i mistrovské fitnessky mohou trénovat společně ve škole jen dvakrát týdně. Navíc děvčata mají také další kroužky, takže není snadné najít termín na společný trénink.

V poslední době dává trenérka Mistrová čtveřici dívek s vypracovanými těly a ladnými pohyby zabrat víc, než jindy. Ve hře je hodně: reprezentace Bruntálu a bruntálského okresu na mistrovství.

„Mistrovství Slovenska v naturální kulturistice mužů, žen a fitness dětí se koná ve Slovenském Grobu. O něco později proběhne Mezinárodní mistrovství ČR v naturální kulturistice a fitness v Karlových Varech," řekla Deníku při tréninku Eva Mistrová.

K úspěchu vede dlouhá a těžká příprava, a mistryně světa svým děvčatům dává pořádně do těla. Dívky ale vědí, že se náročný trénink zúročí právě na mistrovstvích ve fitness.

„A to nás čeká ještě na podzim světové mistrovství v Itálii," připomněla dívkám trenérka.

Pět děvčat, jedna je zraněná

V plném tréninku udržuje Eva Mistrová čtveřici dívek, kterým mohou fanoušci držet pěsti 23. května na Slovensku a 30. května v Karlových Varech. Těmi dívkami jsou Klára Kubesová, Valerie Jordová i Markéta a Veronika Mičkovy.

Tým doplňuje talentovaná Jana Kovaříková, ta však do tělocvičny k tréninku dorazila v doprovodu maminky o berlích. Jak už to tak vypadá, Jana Kovaříková bude muset kvůli zranění letošní sezonu úplně vynechat.

„Holky mi ukázaly sestavy, se kterými chtějí uspět na mistrovství. Já se ale bohužel zranila při výskoku do šňůry a start na jakékoliv soutěži je letos definitivně vyloučen," potvrdila mladá a nadějná závodnice.

Je paradoxní, že si způsobila podobné zranění, jako před rokem a půl její trenérka Eva Mistrová, kterou rovněž zranění dolní končetiny vyřadilo na dlouho nejen ze soutěžení, ale i z pravidelného tréninku. Obě si „urvaly" takzvaný křížový vaz v koleni.

Jedeme vyhrát

Sestavy bruntálských fitnessek jsou propracované. Nejobtížnější sestavu si nacvičuje Veronika Mičková. Sestavu poskládala patnáctiletá slečna z akrobatických prvků. Není divu, jelikož má gymnastickou minulost, na které staví.

„V sestavě mám stojku, různé zvedačky a pavouka, ten je náš oblíbený. Mistrovství České republiky a Slovenska bych se chtěla nejen zúčastnit. Jedu tam vyhrát a nejen já," obrátila se na své mladší týmové kolegyně Veronika Mičková.

Ledové království. To je název sestavy, se kterou se chce předvést teprve sedmiletá Markéta Mičková. „V sestavě mám třeba nůžky, pavouka, kotouly vzad a šňůru. Je to dosti složité, a já chci taky vyhrát," sdělila dívka, která je v tréninku Evy Mistrové již druhým rokem, a musí se při mistrovství zařadit do kategorie dětí od osmi do jedenácti let.

Speciální kategorii pro mladší děti totiž pořadatelé nevypisují.

Sedm let je i Valerii Jordové, která trénuje hvězdu, silové prvky a stojku. Poslední z týmu je také skvělá, osmiletá Klára Kubesová. „Prostě se moje holky poperou se staršími soupeřkami. Mají na to sílu. Každopádně pro ně budou mistrovství velice cennou zkušeností.

Trénujeme poctivě a svědomitě, síla nám přibývá," dodala trenérka Eva Mistrová, která při mistrovstvích Česka a Slovenska bude plnit roli rozhodčí.