Výzvu zveřejnila MAS Hrubý Jeseník již pošesté. „Podnikatelé například mohou žádat o dotaci na zakládání či rozvoj různorodých typů podniků nejmenší velikosti mikropodniků, které mají méně než deset zaměstnanců, jejichž roční obrat nebo bilanční suma roční rozvahy nepřekračuje dva miliony eur," řekla manažerka MAS Hrubý Jeseník Ivana Metelková.

Dotaci mohou čerpat i podnikatelé na provozy na zpracování lesnických produktů. Sdružení, církve a organizace mohou čerpat dotace třeba na vybudování rozhleden, pěších a lyžařských tras. Podporu mohou získat tyto subjekty na zlepšení technické infrastruktury a vzhledu obcí nebo na investice do občanského vybavení a služeb v oblasti veřejné správy, školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb, spolkových činností, předškolní a mimoškolní péče o děti, základní obchodní infrastruktury či tělovýchovy a sportu. Veškeré možnosti čerpání dotace jsou vypsány na webových stránkách MAS Hrubý Jeseník. „Příjem žádostí bude probíhat od 11. do 15. února do 12 hodin," upozornila Metelková.

Kdo vloni žádal o dotaci přes MAS Hrubý Jeseník

Petr Drápala z Andělské Hory žádal o podporu pro projekt Lodě ve vodě aneb Jak přeplout Slezskou Hartu. V Ludvíkově žádali o podporu lyžařských běžeckých tratí, Suchá Rudná pro projekt Sportem za krásami Vrbenska po celý rok. Jan Hvorecký chtěl zřídit servis lyží a zimního vybavení ve Vrbně pod Pradědem, město Bruntál hodlalo zvelebit náměstíčko u kina. O podporu zednictví a tesařství v Bruntále žádal René Kalisz.

Podpořit zámečnictví v Bruntále chtěl David Dvořák, na rekreaci, sport a zábavu chtěli přispět ve společnosti Gastro Anděl v Andělské Hoře.