Svou roli mohla sehrát předpověď počasí. Zatímco sobota nabídla pohodový a částečně slunečný den, dnes má podle dřívějších prognóz meteorologů pršet. Mnozí návštěvníci tak dali přednost prvnímu dnu. A na nebi i zemi měli z čeho vybírat.

Například mohli poprvé sledovat průlet dvou letounů 5. generace F-35 Lightning II nizozemského letectva. Jde o stroj, který je součástí modernizačních projektů Armády ČR. Pozornost budila i další letadla. První vystoupení na veřejnosti v celé střední Evropě měl nejmodernější švédský taktický letoun Gripen E.

VIDEO: Na sobotní sestřih nejzajímavějších ukázek, se můžete podívat na videu níže.

Zdroj: Youtube

Respekt si v sobotu získaly i jordánské vojákyně, které společně s moravskoslezskou zásahovou jednotkou a protiteroristickou jednotkou z katovického vojvodství předvedly v zneškodnění útočníků, kteří přepadli mezinárodní školící středisko. Ukázka je i součástí nedělním programu - z ní pochází také snímky ve fotogalerii níže.

Také neděle nabídne řadu atraktivních a zajímavých akcí ve vzduchu i na zemi. Na mošnovském letišti je během Dnů NATO k vidění na sto letadel a na tisíc kusů pozemní techniky. Připraveny jsou i různé ukázky.

Dopravní situace

V neděli ráno byl provoz v okolí letiště plynulý a bez větších kompikací. Jak uvedli policisté na sociální síti Twitter před začátkem akce, všechny příjezdové cesty byly bez kolon.

K dopravě je zřízena informační linka Policie ČR: +420 723 759 733, která je v provozu i dnes, a to až do 18. hodiny.
Policisté jsou na ni připraveni poskytovat informace o objízdných trasách a dopravních komplikacích především řidičům, kteří budou oblastí jen projíždět (jejichž cílem není letiště a okolí), ale využít ji mohou i návštěvníci Dnů NATO.

FOTO: Jak vypadala včerejší dopravní situace v okolí z výšky můžete vidět na policejních záběrech níže.

Dny NATO jsou podle premiéra Petra Fialy (ODS) příležitostí připomenout si, jaký význam má Severoatlantická aliance pro naši bezpečnost. Její záruky budou stále potřeba. Řekla to při slavnostním zahájení dvoudenních Dnů NATO v Ostravě a Dnů Vzdušných sil Armády ČR na letišti v Mošnově.

"Tradičně se tu prezentuje to nejlepší a nejvyspělejší, co má k dispozici armáda, policie, hasiči, celníci a řada dalších bezpečnostních složek České republiky," řekl premiér - více o jeho projevu se dočtete zde.

VIDEO: Živý přenos nedělního programu můžete sledovat také na YouTube

Zdroj: Youtube