Ten svou činnost zahájil v budově obecního úřadu, je určený pro děti a mládež od 6 do 26 let a je kompletně vybavený. Přijít sem mohou všichni, kteří chtějí smysluplně trávit svůj volný čas.

„Pro nás je důležité, že děti si zde mohou nejen hrát, nebo využívat počítače, ale že jim pracovníci klubu pomohou třeba i s přípravou do školy, s doučováním. Jsme sice malá obec, ale jsem přesvědčená, že i naše děti si takový klub zaslouží," řekla starostka Slezských Pavlovic Lenka Drozdová.

Slezské Pavlovice jsou opravdu malou obcí, mají jenom něco přes dvě stě obyvatel. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež však působí už dva roky v nedaleké obci Hlinka, která má dokonce necelé dvě stovky obyvatel.

„Musím přiznat, že zpočátku jsme se setkávali s nedůvěrou. Byla to nová věc a lidé na vesnici jsou někdy dost konzervativní, ale teď, po dvou letech, mohu říci, že klub se jednoznačně osvědčil, děti si do něj hned našly cestu a využívají ho denně. Společnosti Althaia za její činnost patří poděkování," svěřil se starosta Hlinky Marcel Chovaček.

Kromě klubu pro děti a mládež byla ve Slezských Pavlovicích nově otevřená i sociální poradna, kde najdou potřebnou radu a pomoc v nejrůznějších složitých životních situacích. Lidé o její služby projevovali zájem ještě před jejím otevřením a vše naznačuje, že se na ni budou obracet zejména s finančními problémy.

„Nízkoprahový klub ve Slezských Pavlovicích je součástí našeho dlouhodobého projektu rozvoje těchto zařízení na Osoblažsku. Já jsem přesvědčený, že děti v této oblasti podobná zařízení potřebují více, než děti ve městech. Nesporným přínosem je také to, že v našich klubech našli zaměstnání lidé, kteří by jinak práci sotva získali," sdělil ředitel o. p. s. Althaia Martin Havránek.

Společnost provozuje nízkoprahová zařízení ve třech obcích v Osoblaze, Hlince a nyní nově i ve Slezských Pavlovicích. Zanedlouho by mělo být obdobné zařízení otevřeno i v obci Dívčí Hrad.

Ladislav Olejníček