„Naši zdravotníci ve spolupráci se studenty Střední zdravotnické školy Krnov a sdružením ONKO NIKÉ připravili pro veřejnost zajímavý edukační program, který se uskuteční od 9 a 17 hodin v prostorách centrálního urgentního příjmu nemocnice,“ řekl mluvčí Sdruženého zdravotnického zařízení SZZ Krnov Jiří Krušina.

Preventivní programy mají souhrnný název: Pojďte s námi pečovat o své zdraví. „Lidé si budou moci nechat změřit krevní tlak, puls, hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Zájemci si mohou nechat orientačně zjistit krevní skupinu. Mezi 9 a 14 hodinou je připraveno preventivní vyšetření znamének. K dispozici budou nutriční sestry, se kterými bude možnost konzultovat nízkou váhu, ale i boj s nadváhou nebo léčbu obezity.

Harvestor v lesích u Lomnice začal hořet kvůli technické závadě.
Harvestor shořel přímo v lese poblíž Lomnice

Přímo na místě si zájemci mohou vyzkoušet jak lze trénovat paměť. Pro děti bude připravena zdravověda a hygiena rukou. Všichni si mohou vyzkoušet, zda umí poskytnout první pomoc. K dispozici budou také odborníci z nemocniční lékárny,“ prozradila náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči SZZ Krnov Šárka Tavandzi.

Veřejnost bude moci v rámci Dne zdraví nahlédnout do nové přístavby hlavní budovy, kde je umístěna nová magnetická rezonance. Exkurze na tomto pracovišti bude probíhat pouze mezi 13 a 14 hodinou.

DVA DOMKY ve Dvorcích u silnice z Olomouce do Opavy jsou místním trnem v oku. Jsou neudržované a navíc slouží jako ubytovna. Mohou se sem stěhovat problémoví nájemníci. Právě tam bydlela romská rodina, jejíž členové zbili a zranili zahrádkáře.
Děti byly svědky násilí i protestů ve Dvorcích