Divákům se představí divadelní a kejklířská společnost Komedianti na káře s pohádkou Princ Bajaja. S pohádkou Rumcajs zavítá na 5. nádvoří hradu pražská divadelní a šermířská společnost Fuente ovechuna.

Své šermířské umění v několika příbězích a pohádkách předvedou těžkooděnci v plné zbroji Solutus. Pro nejmenší tu bude oblíbené loutkové divadlo Kašpárkův svět. Návštěvníci mohou vyslechnout besedu o dravých ptácích a taktéž se s nimi vyfotit na ruce.

Děti mohou navštívit i řemeslné a keramické dílničky. Hrad bude otevřen od 9 do 18 hodin a součástí akce je i prohlídka s průvodcem každých 30 minut.

Pochod Sovineckem

V obci Dlouhá Loučka v sobotu 20. května dopoledne startuje patnáctý ročník Pochodu přírodním parkem Sovinecko. Pořadatelé z místního Spolku Jáchyma Pivce zvolili trasy 30, 25 a 15 kilometrů tak, aby účastníkům ukázali krásy přírody Nízkého Jeseníku.

Navštíví například Karlov, hrad Sovinec, horskou osadu Rešov, Rešovské vodopády nebo osadu Ruda s poutním kostelem a s unikátní křížovou cestou se 14 zastaveními, která poutníky zavede až na Křížový vrch.