Jelikož byl Ludvíkov po třicet let místní částí Vrbna pod Pradědem a osamostatnil se až po roce 1990, nějakou dobu trvalo, než se zformovala skupina lidí vedena myšlenkou, kam vývoj Ludvíkova směrovat. Předtím pod Vrbnem pod Pradědem k žádnému zásadnějšímu rozkvětu obce nedocházelo. To chtěla starostka a její spolupracovníci změnit.

Splnila se vaše očekávání, rozvíjí se Ludvíkov podle vašich plánů?

Troufám si říct, že ano. V době, kdy běží polovina mého čtvrtého volebního období, se podařilo v obci proinvestovat pětadvacet milionů korun. Na malou obec s třemisty třiceti obyvateli je to poměrně slušná částka. Mnoho prostředků se podařilo získat z dotací.

Investice rozdělujete stále na nezbytné a zbytné?

Vždy říkám: záležitosti dělím na nutné, které musí být, a méně nutné. Nutné bylo dát dohromady vodní hospodářství, zvyšujeme kapacitu vodojemu, zrekonstruováno je již hlavní prameniště, z větší části je opravena vodovodní síť. Jsou opraveny všechny místní komunikace, daly se do pořádku veškeré veřejné plochy ve vlastnictví obce. Vznikly tak odpočinkové plochy prosté náletů rostlinstva, vznikla parkoviště nebo horní tábořiště.

Jiné záležitosti nejsou sice nutné, ale obec pozdvihly a naplnily volný čas místním obyvatelům i turistům. Mám na mysli víceúčelové hřiště, multifunkční úřad s knihovnou, muzeem a třeba i posilovnou, obecní parčíky už také nevypadají tak zanedbaně jako dřív.

Co považujete za vaši takříkajíc srdeční záležitost?

Srdeční záležitostí určitě je úspěšné kompletní restaurování kostela a hřbitova s márnicí. To je na malé obcí velmi důležitá a ojedinělá stavba, která si vzhledem ke svému charakteru zaslouží řádnou péči. Ludvíkovský kostel zažil poslední opravy přece jen někdy před sto lety a nynější generální rekonstrukce, kterou se podařilo provést, prodloužila jeho životnost na další možná desetiletí, možná dalších sto let. Kdybychom nic neudělali, nevydržel by. Do dvou metrů v něm byly na stěnách nánosy plísní a mechu. Dnes už jsou tyto záležitosti odstraněny.

Nyní se vám podařilo získat i dotaci na výstavbu chodníků…

Ano. Začali jsme chodník budovat a vrbenská radnice se přidala, aby město s obcí propojila. Naší snahou je vystavět chodník podél hlavní cesty po celém Ludvíkově. Těch plánů je však samozřejmě mnohem víc, těžko je všechny na tak malém prostoru zmiňovat.