Ředitelství silnic a dálnic ČR zahájí v pondělí opravu jedné z nejfrekventovanějších komunikací v Krnově. Nový povrch dostane silnice I. třídy v Opavské ulici, která je výpadovkou na Opavu, takže komplikace zasáhnou místní i tranzitní dopravu.

Dopravní omezení se navíc týkají celého sedmisetmetrovém úseku od bývalé výtopny Sídliště pod Cvilínem po křižovatku s ulicí Palackého. Komplikace potrvají až do 11. září.

Aby toho nebylo málo, v téměř stejné době začnou opravy také v Albrechtické ulici, neboli na výpadovce z Krnova na Město Albrechtice a na bývalý hraniční přechod Vysoká.

OMEZENÍ V OPAVSKÉ ULICI

V Opavské ulici proběhne 5. a 6. září frézování za provozu.

Od středy 7. září nejpozději do neděle 11. září dojde k pokládce asfaltového koberce. V tuto dobu bude provoz v úseku veden v jednom pruhu a řízen semafory. Vjezd vozidel z bočních ulic na Albrechtickou bude omezen.

Zastávky městské hromadné dopravy (MHD) budou v pondělí 5. a v úterý 6. září obslouženy beze změn, ale od středy 7. do neděle 11. září nebudou autobusy zastavovat na zastávkách „Krnov, Opavská" a „Krnov, Opavská, smyčka". Nejbližšími zastávkou směrem do centra bude „Krnov, Kaufland", ve směru na Opavu „Krnov, Opavská škola".

ALBRECHTICKÁ BUDE UZAVŘENA

Nejsložitější situace nastane v Albrechtické ulici od 7. do 25. září, kdy bude pro běžnou dopravu zcela uzavřena. Zde silničáři od 7. do 25. září opraví komunikaci v délce 1500 metrů, konkrétně od křižovatky s Jesenickou ulicí až po ulici Partyzánů.

Objízdná trasa povede po ulicích Revoluční a Partyzánů. Vjezd bude povolen pouze vozidlům integrovaného záchranného systému, linkovým autobusům a autobusům MHD a dopravní obsluze, tedy i lidem, kteří v daném úseku bydlí nebo podnikají.

A jaký je harmonogram prací? Od 7. do 12. září proběhne frézování. Další fáze oprav bude rozdělena do dvou etap. V době pokládky asfaltového koberce v úseku od kruhového objezdu po Bezručovu ulici, která se uskuteční od 13. do 18. září, nebude obsloužena zastávka MHD „Krnov, M. Gorkého".

Když se bude pokládat koberec v části od Bezručovy ulice po ulici Partyzánů, budou linkové autobusy a autobusy MHD vynechávat zastávky „Krnov, nemocnice" a „Krnov, dílny KOS". Nástup a výstup bude možný vždy na nejbližší zastávce dané linky. Podrobné informace o změnách v dopravě se cestující dovědí z letáčků vyvěšených v autobusech a na autobusových zastávkách.