U cyklisty, který zkolaboval, když tlačil své kolo do kopce v Jeseníkách, zasahovali v sobotu letečtí záchranáři z Ostravy.

Podmínky pro běžkaře se ve stopách kolem Skřítku zhoršily, ale pořád to ještě  docela ujde.
OBRAZEM: Běžkování na Skřítku v Jeseníkách? "Jde to, ale dře to"

Pád cyklisty na sjezdovce ski areálu ve Staré Vsi na Bruntálsku byl na tísňovou linku podle mluvčího moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáše Humpla nahlášen patnáct minut před druhou hodinou.

"Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes, v sobotu 18. prosince odpoledne, u vážně ohroženého muže na Bruntálsku," uvedl Humpl s tím, že pomoci vyjely rýmařovské posádky – zdravotnická a lékařská.

"Třiatřicetiletý muž podle informací, které mají záchranáři k dispozici, vedl svůj bicykl do kopce, přičemž zkolaboval. Odborné lékařské vyšetření na místě zásahu ukázalo příznaky svědčící pro akutní srdeční infarkt," popsal mluvčí.

Testování vzorků koronaviru v laboratoři AGELLAB ve Vítkovické nemocnici v Ostravě. Ilustrační foto.
Laboratoř potvrdila první případ varianty omikron v Moravskoslezském kraji

Dodal, že pacient byl při vědomí, ale v ohrožení života. Záchranáři mu proto poskytli přednemocniční neodkladnou péči a připravili jej k transportu do zdravotnického zařízení.

"Stav muže vyžadoval rychlou a šetrnou přepravu na specializované pracoviště. Přivolán byl proto vrtulník LZS, který ji zajistil. Muž byl následně předán v ostravské Fakultní nemocnici," konstatoval závěrem Lukáš Humpl.