Celou sezonu započnou 30. dubna rejem čarodějnic na vrbenském Zámečku Grohmann. Pro všechny návštěvníky zde budou připraveny soutěže, malování na obličej nebo vaření lektvarů, celou akci zakončí opékání buřtů.

Na další událost jsou zvány především děti, v sobotu 28. května proběhne ve Ski Aréně Vrbno pod Pradědem Den dětí spojený se psím karnevalem, tato akce je zdejšími obyvateli oblíbená, loni se jí zúčastnilo 278 dětí. Pro mladé návštěvníky budou opět připraveny soutěže, skákací hrad a stánky s občerstvením.

Odpoledne pak budou soutěžit domácí mazlíčci v kostýmech. Novinkou v programu je Svatojánská noc, jedná se o noční výšlap za poklady směrem k Mirkovu prameni a Sokolské chatě, který proběhne v pátek 24. června od desíti hodin večer do sobotních šesti hodin ráno.

Jedna z nejznámějších a nejúspěšnějších akcí, Lesní slavnost Lapků z Drakova, pořádaná nepřetržitě od roku 2005, přivítá všechny zájemce i během letošních prázdnin 23. a 24. července. Návštěvníci si budou moci opět zasoutěžit, vyzkoušet rýžování zlata, projít stezkou odvahy, zasadit strom nebo si koupit suvenýr na jarmarku.

S prázdninami se všichni rozloučí v Ludvíkově akcí Dlouhá noc, která se uskuteční v sobotu 27. srpna. Letos si spolek připravil soutěž Mistrovství světa v netradičních disciplínách.

Na sobotu 19. září členové spolku ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Praděd připravují na chatě a střelnici v Mnichově již podruhé kotlíkový festival s názvem Vrbenský vyprošťovák, který získal v minulém roce příznivé ohlasy. Přihlášené týmy se tedy i letos pokusí oslnit všechny přítomné nejoriginálnější polévkou uvařenou v kotlíku nad ohněm.

Adventní atmosféru si vrbenští obyvatelé i letos znovu užijí díky akci Vrbenské Vánoce na Zámečku Grohmann v sobotu 
10. prosince. Připravena bude tombola, mikulášská nadílka, vánoční dílnička a další doprovodné programy.

Celý rok zakončí spolek tradičním dopoledním Silvestrovským výšlapem k Mirkovu prameni, a pokud bude příznivé zimní počasí, také odpolední akcí s názvem Silvestrovský sjezd na pekáči ve Ski Aréně Vrbno.

Miriam Opletalová