V sobotu a neděli se v obci konají v pořadí již patnácté borůvkové hody. Speciality s tímhle modrým zlatem jesenických hor nabízí patnáct restaurací včetně té přímo na vysílači na Pradědu

BORŮVKOVÁ OLYPIÁDA V OBECNÍM PARKU

„Borůvkové hody jsou největší prázdninovou akcí, která u nás probíhá. Až návštěvníci ochutnají knedlíky a další speciality, chtěl bych v sobotu od 16.30 hodin pozvat děti i dospělé do obecního parku na Borůvkovou olympiádu se spoustou soutěží," řekl starosta Malé Morávky Ondřej Holub.

„V září na borůvkové hody naváže druhá kulinářská akce místních restauratérů, rovněž oblíbený festival řízků," dodal Holub.

Borůvkový autobus bude o víkendu zdarma rozvážet návštěvníky mezi všemi zapojenými restauracemi, v sobotu od 10 do 17 hodin, v neděli od 10 do 15 hodin. Odjezd je vždy v celou hodinu od obecního parku.

Z JÍDELNÍHO LÍSTKU

„Největším tahákem jsou každý rok kynuté knedle, nabídneme ale i borůvkový cheescake, palačinky s borůvkami a pro ty, co jsou spíše na maso, třeba medailonky z vepřové panenky s borůvkovým přelivem. K pití bude mimo jiné borůvkové pivo, borůvková limonáda a borůvkové mojito," představil borůvkový jídelní lístek Marek Bokůvka z restaurace penzionu Roháč.

U příležitosti borůvkových hodů bude v sobotu ve 13 hodin slavnostně otevřeno nové posezení na Kapličkovém vrchu v Malé Morávce. Na programu je například vystoupení Trubačů Rabštejn, přednáška o historii Kapličkového vrchu a vystoupení hudební skupiny Kelt Grass Band.

Po dobu konání akce bude otevřeno muzeum na Kapličkovém vrchu a zajištěno občerstvení pro všechny účastníky.

Oficiální partneři a prodejci hodůMalá Morávka - Restaurace U Kovárny, Penzion Sofie, Restaurace Na Rychtě, Restaurace Pohoda, Restaurace Pod Kapličkou, Horský hotel Brans, Horský hotel Kopřivná
Karlov pod Pradědem - Hotel Kamzík, Hotel Karlov, Penzion Aurum, Hotel Sauna, Pizzerie Praděd, Penzion Roháč, Restaurace U Bohouše
Praděd - Restaurace Praděd Vysílač