Bývalé interny se projekt netýká ani bývalého kožního oddělení, to ani není ve vlastnictví města. Dalších osm milionů z dotací město získalo na demolici nevyužívaných objektů ve Fügnerově ulici v centru.

„Bourání se zatím netýká žádného objektu, jde pouze o přiznání dotace, které ještě neznamená, že se něco bude bourat, o samotném bourání musí rozhodnout orgány města," řekl k získaným dotacím mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Jak uvedl manažer vnější komunikace Regionální rady Moravskoslezsko, Úřadu Regionální rady Michal Sobek v areálu bruntálské nemocnice se týká demolice léta nevyužívaných objektů, které jsou nyní předmětem vandalismu. Po demolici má být území připraveno pro novou výstavbu v oblasti zdravotnictví nebo sociálních služeb. Plochy mají být poté zatravněny a budou spadat do péče Technických služeb Bruntál. Město bude následně hledat investory.

„V samotném centru městské památkové zóny se nachází nevyužívaná výrobní budova, která nezapadá do konceptu městské architektury, je bez využití a chátrá," uvedl k další připravované demolici ve Fügnerově ulici v Bruntále Michal Sobek. Městu se dlouhodobě nepovedlo nalézt vhodného investora, který by budovu využíval, a proto se rozhodlo výrobní areál odstranit. Po demolici budou provedeny terénní práce, aby vznikla rovná zatravněná plocha.

Padnout by měla jen část nevyužívaného bývalého areálu učiliště ve Fügnerově ulici. Dotace, a tedy ani případná demolice se v žádném případě netýká historického objektu haly ani objektu prodejny Stores. „Záměrem projektu, na základě něhož byla dotace poskytnuta, není bezmyšlenkovitá demolice starých domů, ale příprava území, aby neleželo ladem a existovala vyšší pravděpodobnost, že bude smysluplně využito," doplnil mluvčí Ondrášek.