Flambovaná hruška s čokoládou
Celkové třetí místo obsadili v silné mezinárodní konkurenci zástupci bruntálské školy v disciplíně Pódiové vystoupení tepelná úprava ovoce žáci Lukáš Slavík, Jaroslav Škopík a učitelka odborného výcviku Monika Jančíková.
„Před zraky komisařů a návštěvníků festivalu připravovali flambovanou macerovanou hrušku s čokoládovou hrudkou, a v této nejnáročnější číšnické disciplíně získali třetí místo,“ potvrdil učitel odborného výcviku školy Radim Mádr.
Neztratili se ani ostatní, všichni se umístili v první polovině startovního pole. Na přípravě noblesní slavnostní tabule se podíleli ruku v ruce žáci Kateřina Hradečná, Lukáš Mašlík a učitelka odborného výcviku Hana Soustružníková. Jako kuchař se představil Michal Fiala, mezi pivní specialisty se zařadili žáci Tomáš Jopek, Dalibor Bezděk a Jaroslav Škopík.
Posledními zástupci byli barmani Lukáš Slavík, Dalibor Bezděk a učitelka odborného výcviku Vladimíra Pašová. „Slavnostní tabuli jsme tvořili na téma Řezbářské dny v Bruntále za významné pomoci řezbáře Františka Nedomlela z Bruntálu, který nám zdarma zapůjčil spoustu soch a obrazů a poradil s odbornou radou,“ poděkoval Radim Mádr.
Škole pomohla i vrbenská sklárna Jakub, zapůjčila historické sklo. Tabule se velmi líbila především návštěvníkům veletrhu, odborná komise ocenila celkové pojetí a technickou čistotu slavnostní tabule. „Samozřejmě, že bez podpory vedení školy a poskytnutí nemalých finančních prostředků bychom nikam nejeli, musíme poděkovat především ředitelce Evě Nedomlelové,“ uvedl Mádr.
Gastrofestival je každoroční akcí, zaštítěnou primátorem města Ostravy, náměstkyní hejtmana Moravskoslezského kraje a předsedou Krajské hospodářské komory. Festival má část výstavní a část soutěžní, jeho cílem je představit nové produkty, nová zařízení a nové trendy v gastronomii.