Stylové Bistro včera, dnes a zítra v centru Krnova nabízí ve svém business menu smažák De Luxe. Konkrétně se jedná o goudu s čedarem a šunkou smaženou v přepuštěném másle. Přílohou jsou máslové brambory, listový salát. Vše doplňuje tatarka domácí výroby.
Za kvalitním smažákem se vyplatí dojet i o pár kilometrů dál. V Branticích ho nabízí Ranč U Vojty. Nenápadná hospůdka s odpoledním provozem se skrývá v zástavbě rodinných domků.
„I když tohle na pohled nevypadá, právě tady dělají jeden z nejlepších smažených sýrů, které jsem kdy jedl. Sýr je perfektně nadýchaný a táhne se. A ta chuť… nejde popsat,“ stojí v recenzi na webu Smažákomapa.
„Smažák u nás má poctivých dvanáct milimetrů na výšku, dáváme k němu dvě stě gramů hranolek. Když k nám někdo přijde hladový, odchází nacpaný,“ poznamenal správce hospůdky René Bernert.
Smažený sýr s hranolky nabízí i restaurace na vysílači Praděd. K mání je zde ve verzi pro děti i dospělé, s hranolkami a tatarkou.
Kdo si vyšlápne až do nadmořské výšky 1491 metrů, získá jistotu, že si zde pochutná na smaženém sýru v nejvýše položené celoročně provozované restauraci v České republice.
Nahrává se anketa ...
Poznámka redakce:
Do naší TOP 3 jsme vybírali pouze z podniků, kde podávají smažený sýr v provozovně. A to na talíři a s přílohou. Proto v našem výběru nenajdete smažený sýr v housce z takzvaných hladových oken, stánků a food trucků.
Restaurace vysílač Praděd
Adresa: Malá Morávka, ev. č. 38
Druh sýra: eidam
Gramáž: 100 g (dětská porce 80 g)
Příloha: hranolky
Cena: 245 korun (dětská porce 180 korun)
Ranč U Vojty - Stará jizba v Branticích
Adresa: Brantice 236
Druh sýra: eidam
Gramáž: neuvedeno
Příloha: hranolky, obloha vlastní tatarka
Cena: 160 korun (150 korun v akci)
Bistro včera, dnes a zítra v Krnově
Adresa: náměstí Minoritů 18, Krnov
Druh sýra: gouda + čedar
Gramáž: 220 g (bez obalení)
Příloha: brambory grenaille
Cena: 295 korun