To uložilo obcím a městům povinnost umožnit občanům účast na veřejném zasedání zastupitelstva města s tím, že občané i zastupitelé musí mít volbu mezi videokonferencí a osobní účasti na jednání. 

Ilustrační foto.
Případ z Krnova: společný převoz pacientek, jedna pak měla pozitivní test

Proto byl stanoven nový termín 10. zasedání Zastupitelstva města Krnova. Bude se konat 16.4.2020 od 1630 hodin ve Slezském domově.
Podobně se jednání bruntálských zastupitelů přesouvá ze 14. 4. na úterý 21. dubna. Bruntálští zastupitelé budou jednat od 15 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Bruntál v Nádražní ulici 20.

Zasedání zastupitelů proběhnou s několika technickými omezeními, které se ještě mnohou změnit. 

Majitelé psů při venčení díky koronavirovým opatřením mají dostatek podnětů k přemýšlení, jak se asi cítí pes s náhubkem.
Jak se cítí pes s náhubkem? O tom přemýšlí kynologové s rouškou v Krnově

Zastupitelé a návštěvníci jednání musí být vybaveni rouškami nebo jinými prostředky chránícími ústa a nos. Současně musí všichni účastníci dodržet odstup nejméně dva metry od ostatních.

V důsledku toho prostorové uspořádání zasedací místnosti a prostoru pro návštěvníky nejspíš bude odlišné oproti běžnému stavu.

"Elektronické hlasovací zařízení nebude v provozu, hlasování bude probíhat formou aklamace. On-line přenos jednání bude zachován," upozornil starosta Bruntálu Petr Rys na některé změny na pozvánce na zasedání zastupitelstva. 

František Kuba.
Poznámka Fidela Kuby - Věřte odborníkům
Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vymyslel užitečnou aktivitu ty, kteří mají výhled do zahrady a sledují, jací ptáci tam přilétají na jaře.
Vidíš do zahrady? Tak zaznamenej, kde co lítá!