Spolupráce škol, podniků a města je jedinečný projekt s názvem Společně za vizí budoucna. Jeho cílem je s pomocí zdejších firem zamezit odlivu mladých lidí z Bruntálska. Mladí lidé mají dostat příležitost studovat v Bruntále a také po studiu najít uplatnění v místních podnicích.

Projekt iniciovalo město Bruntál spolu se středními školami. Jeho hlavní náplní je nábor nových studentů na místní střední školy Všeobecné a sportovní gymnázium Bruntál, Střední průmyslovou školu a Obchodní akademii Bruntál a Střední odbornou školu Bruntál.

Ilustrační foto
Lékař našel před svou ordinací cizí kadibudku

TŘÍMĚSÍČNÍ KAMPAŇ

Iniciativa má podobu intenzivní tříměsíční marketingové kampaně. Informace se k budoucím studentům a jejich rodičům dostanou prostřednictvím tištěných materiálů, ale také speciálně vytvořených webových stránek a videoklipu. Cílem je, aby si žáci základních škol podali přihlášku na některou ze tří bruntálských středních škol.

Na radnici v Bruntále představitelé města, škol a podniků ve městě podepsali memorandum o vzájemné spolupráci.Zdroj: Deník / Dalibor Otáhal

„Projekt je naprosto unikátní, nikdy dříve jsme žádný podobný nerealizovali,“ potvrdil starosta Bruntálu Petr Rys.

Pietní místo před budovou nemocnice.
Muž, který se v nemocnici obětoval pro svou dceru, dostal vyznamenání

SPOLEČNÝM CÍLEM JE BUDOUCNOST REGIONU

„Poprvé, a pevně věřím, že nikoliv naposledy, se nám podařilo takto spojit místní střední školy a firmy v zájmu dosažení společného cíle: nabídnout dětem získání vzdělání a uplatnění přímo zde. Nabídnout jim budoucnost zde, v regionu, kde vyrůstají, kde mají své rodiny a přátele,“ uvedl k projektu starosta Bruntálu Petr Rys.

Náklady na kampaň přitom bezmála celé zaplatí firmy a podnikatelé z regionu. Pozitivní reakce přišla od naprosté většiny oslovených podnikatelských subjektů dvanáct jich dalo dohromady částku 460 tisíc korun, zbytek do 500 tisíc korun celkových nákladů uhradí školy ze svých rozpočtů.

Dalšími cíli kampaně budou propagace zaměstnavatelů v regionu a prezentace Bruntálu a okolí jako místa pro kvalitní život.

V Pradědově galerii U Halouzků v Jiříkově mohou návštěvníci vidět největší vyřezávaný betlém v životní velikosti na světě. A také řadu dalších soch, které vyřezává řezbář Jiří Halouzka. V areálu galerie je také k vidění stádo daňků, muflonů a ovcí. Novink
Na Vánoce do galerie k Halouzkům