Boris, který má hned několik vážných zdravotních problémů, se nyní dostane jen do školy a blízkého okolí. „Pro Boriska používám speciální kočárek, kterým jezdíme například do obchodu a školy. Ale když se jede dál – na dovolenou, výlet, k lékaři, do nemocnice – tak auto se sedačkou potřebujeme,“ řekla Eva Farníková, která věří, že se sedačku podaří nalézt.
„Sedačka byla nastavena přesně na Boriska. Nemám slov. Vůbec by mě nenapadlo, že někdo něco takového udělá,“ dodala paní Farníková.

Sestra

Zdrcená je i Boriskova sedmnáctiletá sestra Nikola. „Volala nám kamarádka, že máme u auta rozbité sklo. Hned jsme se šli podívat. Zjistili jsme, že chybí autosedačka. Bez sedačky se Borisek v autě bojí jet, potřebuje být pořádně připásaný,“ uvedla Nikola. Kromě sedačky zmizela jen povinná autovýbava a drobnosti. Kriminalisté nevylučují, že mohlo jít o cílenou krádež, v úvahu však přicházejí i jiné varianty.

Zloděj se vloupal do auta, z něhož odnesl autosedačku pro handicapované dítě.
Zloději v Ostravě ukradli speciální autosedačku pro nemocné dítě

„Je to velká a mohutná sedačka. Jiná než pro ostatní děti. Myslím, že to ten zloděj mohl poznat. Aby měl někdo žaludek vzít handicapovanému dítěti sedačku, to už je moc,“ doplnila Nikola.

Borisek téměř nemluví, dobře však ví, co se kolem něho děje. Rád sleduje televizi, zejména pořady, v nichž se objevují policisté. „Má plastovou pistolku, dává nám pouta, střílí, to se mu líbí,“ uvedla paní Farníková. „Někdy má chvilky, kdy zlobí, ale jinak je super a hodný,“ doplnila sestra Nikola.

Výzva

Policie případ šetří jako trestný čin krádeže, za který hrozí až dva roky vězení. „Tímto žádáme veřejnost, která by mohla poskytnout informace vedoucí k pachateli, aby se obrátila na tísňovou linku 158. Také uvítáme informace k dětské autosedačce, která mohla být nabízena k prodeji či zástavě,“ řekla policejní mluvčí Eva Michalíková.