„Muž bez domova se měl nechávat hospitalizovat v nemocnicích a to schválně kvůli stravě a ubytování. Škoda přesáhla milion korun,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Muž z Karlových Varů ve věku 48 let čelí trestnímu stíhání pro zločin podvodu.

„Je mu kladeno za vinu, že od prosince 2012 do prosince 2016 v Krnově a na různých místech České republiky, s cílem se obohatit, zajistit si zdarma přenocování, stravu a další služby, se měl nejméně ve 184 případech pod smyšlenými legendami nechávat záměrně ošetřit či hospitalizovat v různých zdravotních zařízeních,“ doplnila Jiroušková.

Pacient lékařům hlásil, že spadl z koně, ze stromu, ze žebříku nebo ze střechy, protože věděl, že s příznaky otřesu mozku bude ponechán na pozorování v nemocnici minimálně dva dny.

Zde bezdůvodně absolvoval vyšetření jako CT, RTG, SONO, EKG, a dostával různé infúze. Zdravotní pojišťovně vznikla škoda přesahující jeden milion korun.

Muž byl zadržen v nemocnici v Prachaticích a eskortován do Bruntálu. Policistům se doznal a jako důvod svého jednání uvedl, že potřeboval stravu a ubytování.

Nyní je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody do výše osmi let.

Ilustrační foto
Policie stíhá falešného advokáta, vydělal na sto tisíc