Přestože alkoholický drink ve formě želatiny připomíná vzhledem a chutí spíše lahůdku z cukrárny, je nutné se při jídle mít na pozoru. Těm, kterým zachutná a chtějí si přidávat, se snaží barman taktně naznačit, že i z jídla se člověk může slušně opít.

Tanto novinka je vynálezem z oblasti molekulární mixologie. Pojmem molekulární mixologie označuje nový moderní obor barmanství, který dělá z vědy zábavu a ze zábavy vědu. Cílem je vytvořit nečekané kombinace ve sklenicích pro všech pět lidských smyslů, které kromě tradičních barmanských metod využívají také různé chemické a fyzikální procesy. Mixologie našla cesty jak běžné ingredience různými procesy změní své skupenství, barvu nebo chuť. To vše se dá publiku podat ve formě zábavné show.

„Pomocí speciální želatiny se dá uvařit jídlo z libovolného tekutého koktejlu, třeba z piňakolády. Hosté v barech většinou tuto novinku ještě neznají a nejspíš je ani nenapadne objednat si drink, který na první pohled vypadá jako řez z cukrárny. Obvykle si mixování želatinového koktejlu objednává hostitel pro nějakou párty jako překvapení, takzvaný welcome drink,“ prozradil krnovský barman, který předvádí své umění při různých oslavách, večírcích a podobných příležitostech.

K těm nejzajímavějším zážitkům patří míchání drinků v zimě pod širým nebem přímo na sjezdovce v Karlově. Promrzlé lyžaře na vleku Pawlin zahřívaly exotické drinky s tropickým ovocem.