Mezi nimi i matador podobných soutěží Tomáš Holub. Ač teprve student druhého ročníku místní střední školy, již se několikrát v podobných soutěžích výborně umístil. Obsadil například třetí místo na únorové gastronomické soutěži Ahol cup v Ostravě.
„Dnes míchám takzvanou Becherovkovskou pochoutku. A pochoutka to skutečně je. Vždyť mi s přípravou pomáhal můj velký vzor, učitel Zbyněk Špičák,“ řekl Deníku Tomáš Holub, který by v budounosti chtěl pracovat jako barman.
Pořadí soutěžících určil klasicky los. „Jsem rád, že pořadatelská škola opravila fasádu hotelu Hvězda, je to důstojné místo pro dnešní klání,“ pochvaloval si prezident České barmanské asociace Miroslav Novák.
Bruntálské barmanské show se účastnili rovněž studenti z Třince, Prahy, Brna, Třešti, ale i ze slovenské Banské Štiavnice. Ze slovenské školy přijel také student Martin Mojžíš, který konstatoval: „Drink nazvaný Fresh Bech jsem vymyslel těsně před soutěží a vyšlo mi to prostě na první pokus.“
Podobně jako v minulosti, nechyběla ani tentokrát v soutěži desetiletá barmanka Míša Špičáková. Tu zaučuje v dovednostech její otec Zbyněk, který aspiruje na Barmana roku mezi dospělými a vychovává ve škole nové generace barmanů.