Hosty zde obvykle vítá útulný sál plný vánočních dekorací, příjemná obsluha, nápaditý jídelní lístek a hlavně kočičky.

„Černý kocourek se jmenuje Chlupáč a mourovatá kočička je Fousinka. Ještě nám tu někde pobíhá třetí. Neplánovali jsme, že kočky budou taková atrakce a maskot naší restaurace. Jsou to normální kočičí tuláci a nalezenci, co jednou přišli, a už zůstali. Přece je nevyženeme, když jsou tak roztomilí. S každým se hned kamarádí. Kdyby vám vadily, stačí říct a pošlu je ven,“ vysvětlovala servírka novým udiveným hostům, kteří živou atrakci restaurace Na Hvězdě ještě neznali.

Michaela Ochotská dětskému oddělení předala polštáře pro hernu krnovské nemocnice.
Michaela Ochotská dodržela slib. Do nemocnice v Krnově se kvůli dětem vrátila

Celé rodiny si oblíbily kočičky na Hvězdě. Lidé sem chodili na oběd nebo na grog, jen aby u toho mohli pozorovat kočičí hry a dovádění. S kočkami je vždy legrace. Tak proč to nespojit s výletem na Praděd nebo do Karlovy Studánky?

Bohužel také tuto krásnou rodinnou restauraci uzavřelo vládní nařízení. Najednou je všechno jinak. Kyvadlové autobusy z Hvězdy na Ovčárnu sice jezdí normálně, ale ti, kdo si oblíbili kuchyni restaurace Na Hvězdě, mají k dispozici už jen rozvoz vakuovaných jídel do okolních vesnic a do Bruntálu. Nebo výdejní "hladové okno" na terase.

Už jste potkali běžkaře s jednou lyží? Říká se tomu koloběžka, když se jedna noha veze, a druhá se odráží.
Běžkování s jednou lyží se říká koloběžka. V Jeseníkách docela frčí

„Bohužel vás kvůli novým nařízením nemůžeme pustit za kočičkami do restaurace, ale určitě se vám budou rády věnovat i venku. Buď už na vás budou čekat na terase, a kdyby tam nebyly, tak stačí říct u výdejního okénka, že se chvíli zdržíte, a pošleme kočičky za vámi. Na Pradědu je krásně, autobusy z Hvězdy jezdí normálně a naše kočky se vám můžou věnovat aspoň venku,“ vzkazuje personál restaurace Na Hvězdě.

Jak si asi poradily s uzavřením specializované kočičí restaurace ve velkých městech?