Arnošt Vašíček se setká se čtenáři ve studovně krnovské knihovny ve čtvrtek 17. března od 18 hodin. Jako obvykle má připravené informace o neuvěřitelných objevech, které jsou doloženy nejnovějšími poznatky a množstvím dokumentárního materiálu z jeho badatelských cest.

„Přednáška s názvem Neuvěřitelné skutečnosti se tentokrát zaměří na záhadné případy z celého světa, které si právem zaslouží označení nejtajemnější z tajemných. Mumie trpasličích stvoření, stopy mimozemšťanů, monstra z hlubin, bytosti s hadím tělem, vodní lidé, tajemní tvorové z džungle, zapovězená tajemství starověkých civilizací, tajnosti pyramid, nevysvětlitelné úkazy na obloze.

To vše naznačuje, že minulost naší planety je daleko tajemnější, než si vůbec dovedeme představit," říká knihovnice Vlasta Jančíková.

Při svých výpravách za neodhalenými záhadami navštívil Arnošt Vašíček již více než 80 zemí na pěti kontinentech a také četné ostrovy v Tichomoří a v Indickém oceánu. Předmětem jeho zájmu jsou především nerozluštěné archeologické nálezy, nevysvětlitelné úkazy a tajemné jevy, utajované rituály a legendy.

Většinou se vyhýbá zprofanovaným záhadám a pátrá především po neznámých skutečnostech, s nimiž diváky či čtenáře často seznámí vůbec poprvé.

Prokazatelně se jako první badatel vydal po stopách sachamamy gigantického hadovitého zvířete z amazonské džungle. Dokumentoval objev neznámé rasy bílých lidí, která obývala Peru pět set let před Kolumbem. Pořídil fotografie trpasličího humanoida, zajímá se o poslední pozůstatky primitivních kmenů, které ještě přežívají v nejodlehlejších koutech naší planety a žijí na úrovni doby kamenné. Píše také scénáře hraných televizních filmů a seriálů.