Tříkolový Meziklubový kynologický přebor byl zahájen v červnu ve Městě Albrechticích. Jedná se o soutěž tříčlenných družstev, která umožní srovnávat výkony psovodů a schopnosti psů v základních disciplínách stopa, poslušnost a obrana.

„Je to komplexní přehlídka připravenosti psů a ukázka týmové práce při výcviku," představil soutěž kynolog Stanislav Konečný z Města Albrechtic. V disciplíně „stopa" figurant takzvaně položí trasu. To znamená, že projde po cvičišti a kolem své neviditelné pachové stopy položí několik předmětů. „Pes je dokáže bezpečně najít i hodinu po položení stopy. Velmi důležitá je souhra výcvikáře, psa a figuranta také v disciplíně obrany. Nejde jen o známé kousání psa do rukávu, ale dobře vycvičený pes musí zvládnout i vyštěkávání člověka ukrytého v zástěně. Mnohé úkoly a zkoušky jsou náročné na fyzickou kondici figuranta. Manipulace s třicetikilovým nebo i těžším psem není maličkost," popsal disciplíny stopa a obrany Konečný.

Třetí disciplína poslušnost je ukázkou práce psovoda, který strávil učením psa stovky hodin. Komplex těchto tří disciplín je na soutěžích hodnocen zkušenými porotci.

První kolo soutěže, které se konalo v režii kynologů z Města Albrechtic, přálo domácím. Těm k jasnému vítězství pomohly především výkony Jindřišky Frankové s fenou Xantií, které měly výborné bodové ocenění od rozhodčích a obdiv všech přítomných diváků.

Druhé kolo kynologické soutěže proběhlo v Budišově, kde zvítězilo domácí družstvo Budišova. „Na výkonech v Budišově se projevilo výcvikové vedení dlouholetého krnovského kynologa Karla Sedláčka. Závěrečné třetí kolo Meziklubového přeboru se o víkendu uskutečnilo na kynologickém cvičišti v Oticích. Zde za perfektní organizaci vděčíme manželům Havránkovým. Rozhodčí Josef Havránek z Otic profesionálním způsobem posuzoval výkony psů. Ve sportovní atmosféře se podařilo psovodům z Města Albrechtic znovu zvítězit, takže získali celkové vítězství pro rok 2012," poblahopřál kolegům ze svého týmu Stanislav Konečný a vyzdvihl také výborný výkon figuranta Karla Sedláčka z Krnova. Ocenil i podporu, jaké se dostává kynologům ze strany Městského úřadu ve Městě Albrechticích.