Zloděj okradl muže, který během jízdy usnul. Ještě předtím si však pasažér odložil na příruční stolek peněženku. V ní měl kromě hotovosti i doklady a platební kartu. Když se probudil, peněženka byla pryč.

Moravskoslezští celníci. Ilustrační foto.
Dvě miliardy poslali celníci z Moravskoslezského kraje do státní pokladny

Škoda činí dva tisíce korun. Nepoctivci po dopadení hrozí obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ve vězení by mohl strávit až dva roky.

Druhý případ nahlásila policistům žena, která do Ostravy přicestovala z jižní Moravy. Uvedla, že jí v rychlíku poblíž železniční stanice Vyškov někdo ukradl mobilní telefon. Neznámý pachatel využil okamžiku, kdy se vzdálila ze svého sedadla. Z kabátu pověšeného na háčku zmizel přístroj v hodnotě patnáct tisíc korun. Také tomuto zloději hrozí až dva roky žaláře.

Vražda se v lednu 1996 odehrála v hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí.
Devadesátky: Masový vrah Biederman poslední vraždu spáchal na severu Moravy

„V této souvislosti policisté opět apelují na občany, aby si chránili svůj majetek a nenechávali své věci bez dozoru. Nezáleží na tom, zda nakupujete, občerstvujete se nebo cestujete. Někdy stačí jen pár minut, nepozornost, únava, roztržitost…,“ varovala Daniela Vlčková z moravskoslezské policie.