Zajel si do Opavy, kde v obchodě ukradl dvě lahve alkoholu, pokojové osvěžovače vzduchu, tři náhrdelníky z bižuterie a tři holící strojky, v celkové hodnotě téměř čtyři tisíce korun.

„Toto volně vystavené zboží vložil do svého batohu, přičemž po průchodu přes pokladní zónu bez úhrady ho zadržel všímavý pracovník bezpečnostní služby prodejny,“ řekl policejní mluvčí René Černohorský.

K události došlo 27. května kolem 15. hodiny v supermarketu na ulici Těšínská v Opavě. Zloděj byl předán policistům. Ti zjistili, že zloděj nekradl zdaleka poprvé.

„Za obdobné jednání byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Bruntále, a to k nepodmíněnému trestu odnětí svobody o výměře dvou let, který vykonal na jaře roku 2017,“ upřesnil policejní mluvčí.

O přípravu na večírek tedy nejspíše nešlo. Dalším vyšetřováním totiž vyšlo najevo, že tento muž kradl v minulých dnech také v Krnově, a to ve velkém stylu.

„Ke krádeži došlo 10. května dopoledne v supermarketu na ulici Revoluční v Krnově, kde odcizil tři desítky čokolád v celkové hodnotě bezmála 1200 korun. Rovněž v pozdních odpoledních hodinách 23. května odcizil několik láhví alkoholu, balení klobás a balení různých sýrů za 3400 korun v supermarketu na ulici Opavská v Krnově a ještě v podvečer téhož dne se do stejného supermarketu vrátil a odcizil zde další láhve alkoholu a cukrovinky v hodnotě okolo 2800 korun,“ popsal řádění zloděje policejní mluvčí.

V Krnově naposledy kradl 26. května, v jednom ze supermarketů na ulici Opavská v Krnově vzal vystavené zboží v hodnotě téměř 3100 korun. O den později se přesunul do Opavy, kde byl chycen. Policisté mu vzápětí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže.

Řidič volal na tísňovou linku. Příčinou požáru byla technická závada.
Auto začalo za jízdy hořet
Slezská Harta - Ilustrační foto.
Teplo láká k vodě, hygienici už kontrolují některé nádrže