"Strážník telefonicky upozornil kolegy ve službě, v osobě s křížem poznal městské policii již známou osobu. Šlo o F. K. (ročník 1985), který šel kolem školy a nesl kříž, pravděpodobně z nedalekého hřbitova," uvedl ředitel havířovské městské policie Bohuslav Muras. 

Vyslaná hlídka zjistila, že muž s křížem je pod vlivem návykové látky. "Při kontrole blízkého hřbitova na v ulici Farská v Havířově-Bludiovicích strážníci zjisitli poškození náhrobku, doplňků hrobů, převrácené lavičky a před vstupem převrácené nádoby na komunální odpad. Následně se strážníkům F. K. k tomuto činu doznal," pokračuje šéf havířovské městské policie. 

V karvinské katolické farnosti působí nový farář Martin Šmíd.
Karviná má nového faráře. Údajný mravnostní delikt jiného duchovního se šetří

Muž, který ničil hřbitov, ale ten den neviděl strážníky naposledy. Jen o hodinu později jim oznámil občan, že v ulici Selská je muž, který skáče pod auta. "Na místo vyjela hlídka a zjisitla, že se jedná o stejného muže F. K., který byl ve špatném psychickém stavu a vyhrožoval, že se zabije," doplnil velitel strážníků.

Strážníci tak přivolali sanitu Rychlé záchranné služby, ta muže převezla do havířovské nemocnice . Na místo byla přivolána sanita RZS, která si dotyčného převezla k vyšetření do NsP Havířov.

Lidé pod vlivem drog řádí i jinde

Nejde o jediný případ  v regionu, kde chování lidí ovlivnily drogy. Amfetaminem ovlivněný řidič například nedávno ujížděl ve zcizeném autě ulicemi Ostravy. Nakonec skončil v rukou policistů z obvodního oddělení v Mariánských Horách. 

Zadržený muž po divoké honičce Ostravou.
Podívejte, jak zfetovaný řidič v kradeném autě divoce ujížděl Ostravou. Neutekl

"Policisté se za pomocí světelného a zvukového signalizačního zařízení pokusili řidiče zastavit, ten však reagoval opačně, sešlápnul plynový pedál a naopak svou jízdu před policisty ještě zrychlil," popisuje polceijní mluvčí Eva Michalíková.

Muži zákona informovali své kolegy a určili přesnou polohu, kudy ujíždějící auto pronásledují. Kolegové z oddělení hlídkové služby Městského ředitelství Ostrava okamžitě reagovali a snažili se ujíždějícímu vozidlu také zabránit v další jízdě. Pronásledování trvalo několik minut, kdy řidič jel velmi agresivním způsobem jízdy, během které opakovaně ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Řidič s odcizeným vozidlem dojel do ulice Korunní, auto zastavil a doslova z něho vyskočil a dal se na útěk.

Ulice Třince zase nedávno brázdil zcela opilý taxikář. Jeho divné jízdy si naštěstí všimli lidé okolo. 

Ilustrační snímek.
Lidé v Třinci museli zablokovat opilého taxikáře. Jezdil zmateně, měl 4 promile

V blízkosti se také nacházeli svědci celé události, kteří věc policistům telefonicky oznámili. Ti shodně uvedli, že byli svědky nekoordinované jízdy vozidla, které přejíždělo z pruhu do pruhu či bez důvodu v průběhu jízdy zastavovalo. Z tohoto důvodu se oba dva řidiči, kteří jeli v těsné blízkosti, rozhodli nejen celou událost oznámit, ale jeli za ním až na místo, kde řidič zastavil. Jelikož se báli, aby řidič ve své jízdě nepokračoval, vozidla zaparkovali tak, aby mu znemožnili výjezd z parkoviště," popsala mluvčí policie Karolína Bělunková. 

Když pak dali policisté taxikářovi "fouknout", nadýchal 4 promile. Muž pak skončil na záchytce.