„Po upozornění obyvatelky Vodní ulice, že na budově Městského úřadu v Krnově v této ulici uvízl větší pták, vyjížděli strážníci na uvedené místo v neděli 1. června po 13. hodině,“ řekla mluvčí krnovské radnice Dita Círová. Šlo o rorýse, který uvíznul za silon ve větracím otvoru ve stěně. Visel až pod střechou dvoupatrového objektu. Strážníci poprosili o pomoc hasiče. „Ti rorýse odřízli a snesli dolů. Tam již čekal přivolaný pracovník krnovského střediska ekologické výchovy, který rorýsovi odstranil silon z krku, dal mu napít a nezraněného ptáka vypustil zpět do volné přírody,“ uvedla Dita Círová.

Dívenka se ztratila

Od půl druhé odpoledne pátrali 30. května strážníci společně se státními policisty po sedmileté dívence. Holčička se zaběhla na Hlavním náměstí u pizzerie. Nakonec se všem ulevilo. Malou slečnu se jim podařilo po dvaceti minutách najít.

Hluční tíží tiché

„Veselý noční život, který vedou obyvatelé Mánesovy ulice, se nelíbí jejich okolí. O tom se přesvědčili strážníci, kterým si na hluk stěžovali v pátek 30. května půl hodiny před půlnocí sousedé z okolních ulic,“ konstatovala Dita Círová. Hlídka městských policistů se sama přesvědčila, že nešvar skutečně existuje, natrefili na ulici plnou hloučků hlučných lidí. Ze skoro každého okna hrála hudba! Bujarým oslavám zatnuli tipec až strážníci za pomoci policejní hlídky.

Stařenka bloudila v pyžamu

Na železničním viaduktu na Albrechtické ulici se pohybovala 31. května ve 2.15 hodin zcela dezorientovaná stařenka. Strážníkům nebyla schopna vysvětlil, proč se po půlnoci vydala do ulic. „Nebyla schopná říct jak se jmenuje a ani kde bydlí. Naložili ji proto do služebního vozidla a začali hledat teplé místo, kam by stařenku uložili,“ vyzdvihla pomoc Dita Círová.

Rozčarovaní strážníci zjistili, že seniorku odmítají přijmout nejprve v nemocnici a poté i v obou místních domovech důchodců. „Strážníci se proto vrátili s paní zpátky do nemocnice. Tam se jim podařilo konečně zjistit totožnost osmaosmdesátileté ženy a adresu, na které bydlí,“ pokračovala Dita Círová. Na zjištěné adrese ale strážníkům nikdo neotevíral. Se značně vyčerpanou ženou putovali zpět do špitálu. „Teprve napotřetí a po dvouhodinové peripetii uspěli – lékař rozhodl, že si tam prochladlou stařenku nechají,“ dodala mluvčí.