Nejzásadnější byl asi nález mrtvého muže.

„V sobotu odpoledne se na městskou policii obrátili dva bezdomovci s tím, že v neobydleném domě na ulici Opavská našli mrtvolu muže,“ potvrdila mluvčí radnice Dita Círová. Strážnící okamžitě vyrazili na udané místo, aby zjistili, zda někdo jen tvrdě neusnul třeba po velké dávce alkoholu.

„Oznamovatelé nálezu hlídku zavedli do sklepa, kde skutečně ležel muž, jehož tělo jevilo známky značné ztuhlosti. Navíc potvrdili, že muže asi znají, patřil také mezi krnovské bezdomovce,“ dodala Círová.

Strážníci přivolali lékaře a policii, které případ předali. „Okolnosti případu vyšetřujeme. U nalezeného mrtvého muže byla nařízena pitva, která určí teprve příčinu smrti,“ doplnila další postup mluvčí policie Ivana Křištofová.

Teprve výsledky pitvy umožní policistům konečné vyšetření případu. Podezření na cizí zavinění zatím nemají.

V parku řádil agresor

Do kompetence republikových ochránců zákona postoupili i případ agresora, který napadl dva muže v parku u hypermarketu Albert.

„Ve čtvrtek v podvečer požádal o pomoc pracovníka bezpečnostní agentury hypermarketu muž, s krvácivým zraněním na hlavě. Prý jej někdo přepadl v přilehlém parku,“ popsala případ mluvčí Dita Círová. Ochranka okamžitě zavolala strážníky a ti, po vyhodnocení situace, přivolali zraněnému záchranku a událost oznámili na policii. V parku totiž nalezli ještě jednoho zbitého muže, který udal stejný popis agresora.

Postiženého považovala za opilce

Muž ležící na chodníku přímo mezi paneláky na Sídlišti pod Cvilínem pobouřil ve středu jednu zdejší obyvatelku. Považovala jej totiž za opilce, a tak zavolala na městskou policii, ať se o nestoudníka postarají.

Strážníci po příjezdu však zjistili, že na cestě leží nikoliv opilec, ale muž s tělesným postižením o holích, který upadl a není schopen sám vstát. Protože se mu při pádu naštěstí nic nestalo, strážníci jej doprovodili domů a lékařskou pomoc nevolali.

Na cvilínské sídliště museli strážníci vyrazit minulý týden ještě jednou, tentokrát v neděli kvůli nálezu na dětském pískovišti. Místo kbelíčku a lopatičky v něm totiž ležela divoká kachna bez hlavy. Pravděpodobná kořist hladové lišky putovala na služebnu a pak do kafilérie.