K oběma případům došlo mezi pátou a šestou ráno. Na ulici Mlýnská přepadli muži čtyřiačtyřicetiletou ženu a na ulici Dr. E. Beneše devětašedesátiletou ženu. Scénář obou přepadení byl zhruba stejný. Muži přistoupili k osamocené ženě a snažili se jí ukrást kabelku. Ženy se v obou případech bránily, přetahovaly se, obě skončily na zemi. Muži kabelku vzali a utekli.

„Bruntálští policisté ve spolupráci s městskými strážníky loupežná přepadení objasnili do hodiny od oznámení. Jednalo se o dvaadvacetiletého muže a dva mladistvé, kteří byli po provedených prvotních úkonech umístěni do policejních cel,“ informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Policisté následně zahájili jejich trestní stíhání. Jde o zvlášť závažný zločin loupeže spáchané ve formě spolupachatelství, u mladistvých se jedná o provinění. Majitelky už mají své věci zpět.

„Policisté ve spolupráci s policejním psovodem a služebním psem většinu s odcizených věcí nalezli a vrátili majitelkám. Dospělý je stíhán vazebně, trestní zákoník stanoví za tento trestný čin trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ doplnila policejní mluvčí.

Policie v souvislosti s těmito případy nevylučuje, že poškozených žen může být více a žádají je, aby kontaktovaly bruntálské kriminalisty na ulici Partyzánská 9 v Bruntále nebo na telefonním čísle 974 731 321.

Představa ženy bojující s lupiči o svou kabelku možná pamětníkům připomene případ, který před pěti lety proslavil Krnov po celé republice. Deník zveřejnil příběh krnovské „slečny Marplové“, který poté přejala další média a čtyřiaosmdesátiletá vitální dáma ho nakonec vyprávěla v show Jana Krause.

Helena Benischová ukazuje směr, kterým utekl zloděj i s její taškou. Asi po roce šetření a sbírání důkazů policie darebáka dopadla, takže nedávno se oběť a pachatel znovu setkali tváří v tvář u soudu.
Přepadená dáma se nedala

Když paní Benischovou přepadl v Krnově mladý zloděj, honila ho, řídila policisty při prvním pátrání a poté rozjela vlastní pátrání po lupiči i ukradené kabelce. Sháněla v herně záznamy bezpečnostních kamer a vyptávala se v zastavárně, téměř týden po přepadení našla na určitém místě rozházené ústřižky a účtenky z ukradené peněženky.

Zloděje policisté zhruba po roce dopadli a paní Benischová se s ním setkala u soudu.  Tam po něm hodila složenku, kterou jí poslal jako náhradu škody a sdělila mu, aby si svoje peníze nechal. „Škodu už bohatě nahradil honorář od Jana Krause. Všem jsem v televizi vyprávěla, jakej jseš parchant, a ještě mi to zaplatili,“ informovala před soudem všechny přítomné.