Oba si zřejmě mysleli, že mají marihuanu. Vzápětí je postihly vážné zdravotní problémy. Známý zemřel, Lukáš M. skončil v nemocnici.

Krajský soud v Ostravě letos v lednu Lukáši M. vyměřil osm let vězení. Podle senátu právě on smrtící látku, které se říká zombie droga, zajistil. Obžalovaný se odvolal k olomouckému vrchnímu soudu.

Tvrdil, že drogu nepřinesl on, ale jeho známý, který zemřel. Se svými námitkami ale ve čtvrtek neuspěl.

Takzvaná zombie droga se šíří Ostravskem. Policisté zahájili preventivní kontroly.
Hulím trávu, ale tohle svinstvo bych nepoznal

„Odvolání obžalovaného jsme zamítli jako nedůvodné,“ uvedl mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik s tím, že z provedených důkazů je zřejmé, že drogu zajistil a známému podal právě obžalovaný.

18 OBVINĚNÝCH 

Droga se na podzim 2018 rozšířila na Ostravsko a Opavsko. Dva lidé zemřeli, na dvacet dalších, včetně mladistvých, bylo intoxikováno. Obvinění si nakonec vyslechlo osmnáct osob. Drogy našla v první polovině září 2018 žena (48 let) v kontejneru v Ostravě.

Kontroly bezdomovců v Ostravě. Důvod byl jasný - varování před nebezpečnou drogou.
Informaci o smrtící droze je nutné co nejrychleji rozšířit

Vše nasvědčuje tomu, že pocházely z Polska. Nález zřejmě souvisel s rozhodnutím polské vlády, která krátce předtím zakázala tyto látky. Žena krabici s balíčky drogy odnesla do chatky.

O další distribuci se postarali její syn s kamarádem. Syntetické cannabinoidy končily především u bezdomovců, po jejich užití však zkolabovalo i několik dětí.

OHLÉDNUTÍ VE FOTOGALERII

POLICISTÉ ZAJISTILI BEZMÁLA TISÍC  BALÍČKŮ NEBEZPEČNÉ DROGY: