Veselou silvestrovskou příhodu o beznadějně zamilovaném dobrmanovi může dávat k lepšímu Krnovan, který bydlí v rodinném domku ve Hřbitovní ulici. Když ale v sobotu 31. prosince odpoledne našel na své zahradě cizího dobrmana, moc mu do smíchu nebylo.

Dobrmana totiž do zahrady přilákala hárající fena, takže nehodlal svou vyvolenou dobrovolně opustit. Majitel feny sice dobrmana odchytil, ale pes byl tak neodbytný a nechtěl se vrátit tam, odkud přišel, že bylo nutné požádat o pomoc strážníky.

„Ti psa naložili do služebního vozidla a kontrolou čipu zjistili, že patří muži ze Zacpalovy ulice. Ten se ale zrovna nenacházel v místě bydliště. Pes byl proto převezen do kotce v areálu služebny, kde setrval do půl sedmé večer, kdy si ho přišel majitel vyzvednout," popsala silvestrovské eskapády zamilovaného dobrmana mluvčí radnice Dita Círová.

Pár dní před dobrmanem řešili strážníci srnu, která se zaklínila v plotě u rodinného domu na Ježníku. Zvíře, které mělo od kovového plotu sedřenou srst na obou bocích, se strážníkům podařilo vyprostit, ale zraněná srna po vyběhnutí ze zahrady a přeběhnutí komunikace zkolabovala.

„Hlídka se zkontaktovala se zástupcem správce honitby, který se dostavil na místo a o srnu se postaral," uzavřela Dita Círová příběh zraněné srny, který se na Ježníku odehrál ve středu 28. prosince ráno.