Kriminalisté z okresu Bruntál mohli minulý týden oslavovat další úspěšně vyřešené případy. Navíc se jim podařilo ulehčit i práci i svým kolegům z Opavska a Olomoucka. Sérioví zloději, kteří se zaměřovali hlavně na restaurace, byli odhaleni. „Trestné činnosti se dopouštěla skupina tří pachatelů ve věku od sedmnácti do čtyřiapadesáti let. V restauracích zcizovali hlavně cigarety, alkohol a peníze. Lup pak zkonzumovali či použili pro svou potřebu," udala mluvčí policie Pavla Tušková.

U jednoho z pachatelů policisté provedli domovní prohlídku a zajistili nářadí, kterým zdolával zámky. Policejní komisař zahájil jejich trestní stíhán a kromě samotných krádeží jim k tomu přičte i další provinění proti zákonu.

„Přibližně od července loňského roku do února letošního v okresech Bruntál, Olomouc a Opava jeden z trojice sám sedmkrát a v devíti případech se spolupachateli vnikl do různých restaurací, pohostinství a obchodů. Navíc užívali i vozidlo, o kterém věděli, že je odcizené," prozradila počet vloupání povedeného tria Tušková.

Hlavní aktér navíc měl už dávno sedět za mřížemi. To, že bez závažných důvodů k výkonu trestu nenastoupil, mu soud určitě spočítá. Nyní již je ve výkonu trestu i s jedním svým novým komplicem. Mladistvý člen partičky čeká na ortel ve výchovném ústavu. Za zlodějny ve výši 390 tisíc korun a další prohřešky jim hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.