Policisté dopadli dalšího lupiče, který na Ostravsku přepadával herny. V rukou kriminalistů skončil dvaačtyřicetiletý muž, který od prosince loňského roku s nožem vybral hned tři provozovny a vydělal si sto tisíc korun.

„Poté, co byly zveřejněny fotografie hledaného, kontaktovali policisty na tísňové lince 158 svědci, kteří muže poznali. Kriminalisté získané informace dále prověřovali a zjistili, že se podezřelý může nacházet na Bruntálsku, kde byl následně také zadržen. Při výslechu se k činům doznal, “ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková, která ocenila pomoc všímavých lidí. „Děkujeme občanům, kteří nezůstali lhostejní a pomohli v pátrání po neznámém muži,“ dodala Holčáková.

Nebezpečný lupič měl u každého přepadení podobný postup. V první herně si objednal, pak odešel na toaletu a vrátil se s nožem v ruce. Po barmanovi požadoval peníze, odvážný číšník se chtěl bránit a vytáhl paralyzér. To mu ale nepomohlo a během rvačky se lupič zmocnil peněz, telefonu i samotného paralyzéru.

Další dvě loupeže se staly v herně v ulici 28. října v Moravské Ostravě. Poprvé požádal o cigarety. V době, kdy se krupiérka otočila, přeskočil barový pult a ženě k tělu přiložil nůž. Přikázal jí, aby mu dala peníze. Pak ženu zamkl na toaletě.

Při poslední loupeži vběhl přímo do herny a rovnou přeskočil barový pult. Opět s nožem požadoval vydání peněz. Jedenapadesátiletou barmanku zavřel na toaletě. Kromě peněz si vzal i cigarety.

Kriminalisté měli kromě zajištěných stop k dispozici také poměrně zdařilý videozáznam a fotografie z jedné z loupeží. Právě jejich zveřejnění v médiích pomohlo k dopadení pachatele.