Takový osud stihl Davida Sukupa (47 let), který se zodpovídal ze zpronevěry 300 milionů korun. Na šikmou plochu jej přivedla závislost na sázení.

Sukup pracoval v jedné z fulneckých společností jako hlavní ekonom. Časem ale propadl gamblerství v podobě sázení na sportovní utkání. Státní zástupkyně tvrdí, že v průběhu několika let poměrně rafinovaným způsobem vyvedl z firmy bezmála 300 milionů korun. „Měl dispoziční oprávnění k bankovním účtům společnosti,“ uvedla žalobkyně s tím, že muž využil své funkce a zakryl finanční operace. Peníze použil na úhradu svých úvěrů, zejména však na sázení. Část peněz vrátil na účet firmy. Přesto společnosti vznikla obrovská škoda, kterou chce nyní uhradit.

Tetování příslušníků vězeňské služby zachycené při jednáních u Krajského soudu v Ostravě.
Pistole, pouta a kérky! Podívejte se na galerii tetování dozorců z Ostravy

Státní zástupkyně pro obžalovaného původně žádala devět let ve věznici se zvýšenou ostrahou, propadnutí zajištěného majetku a také ambulantní psychiatrickou léčbu.

Sukup se ke zpronevěře přiznal a projevil ochotu uzavřít dohodu o vině a trestu. Zpočátku žádal snížení trestu na sedm let, po předběžném jednání se žalobkyní nakonec souhlasil s osmi roky žaláře. Požádal však o zmírnění typu věznice. S tím státní zástupkyně neměla problém a se zařazením do věznice s ostrahou souhlasila. Jednání však ztroskotala na majetkovém vypořádání související s náhradou škody. Sukup poté u soudu prohlásil vinu, čímž odpadlo náročné dokazování.

Soud po zvážení všech okolností bývalému fotbalistovi uložil osm let ve věznici s ostrahou. Rozhodl také o propadnutí majetku. Sukup musí uhradit škodu ve výši bezmála 200 milionů korun. Verdikt není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu k vyjádření.

Děti jsou prostředníky pro komunikaci Heleny Jedinákové a jejích kolegů z neziskovky Vzájemné soužití s rodinami uprchlíků z Ukrajiny.
Vyšní Lhoty a romští uprchlíci v praxi? Komunikace vede přes jejich skromné děti

David Sukup podle webových stránek nadále zastává funkci místopředsedy Fotbalu Fulnek. To byl důvod, proč město Fulnek fotbalovému týmu z důvodu nevyjasněných vztahů ve vedení spolku zatím neposkytlo dotace. Peníze jsou však rezervovány v rozpočtu města a mohou být uvolněny.