„Je jí kladeno za vinu, že dne 28. 8. měla řídit od obce Sobotín do obce Stará Ves u Rýmařova vozidlo Peugeot pod vlivem alkoholu. Nebezpečnou jízdou měla ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu tím, že je měla vybržďovat a aktivně bránit v předjetí najížděním do protisměru. V jedno chvíli se řidiči jedoucímu za ní podařilo peugeot předjet, avšak řidička stále pokračovala ve své nebezpečné jízdě. Měla zrychlit a jet těsně za řidičem, který jí předjel. V jednu chvíli řidič raději zastavil, vystoupil a na jeho pokyn zastavila také řidička ohrožující ostatní,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že při komunikaci byl cítit z jejího dechu alkohol.

Svědci přivolali policisty. Před jejich příjezdem se měla snažit řidička z místa odjet, avšak v tom jí bylo zabráněno. Po příjezdu policistů žena doznala, že vypila jedno pivo.

Dechovou zkoušku nebylo možné, ani opakovaně, vzhledem k jejímu stavu provést. Na místě jí policisté zakázali další jízdu, odebrali řidičský průkaz. Žena se podrobila odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení.

„Byla u ní stanovena hladina ethanolu v krvi ve výši 3,39 g/kg. Podezřelé nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí.

Zimní údržba silnice na Červenohorském sedle.
Na horské úseky Jeseníků zas nastoupí soukromí silničáři
Ranní vlak ve středu u Zátoru najel na menší strom, který vítr shodil na koleje. Provoz na trati do Krnova bylo nutné zastavit a přivolat hasiče, ale větší škoda nevznikla.
Vítr shodil strom, který pak u Zátoru zastavil vlak